Danas se fokusiramo na dramske serijekoje u središtu radnje imaju dinamiku međuljudskih odnosa, pa iako se razlikuju atmosferom i porukom, sigurno smo da vas nijedna neće razočarati. 

Wanderlust

Fenomenalna Toni Collette je u ulozi terapeutkinje koja preduzima nekonvencialne mere kako bi spasila svoj brak nakon što ga uzdrma jedna nesreća. Njenog partnera glumi Steven Mackintosh i reč je o zaista prvoklasnoj drami.

(17 činjenica o seriji "Sex and the City" za koje nista znali)

Treba spomenuti i kako je Collette prva žena čiji je orgazam prikazan na britanskoj javnoj televiziji (BBC) u sklopu ove serije od šest epizoda. Naime, serija je puna eksplicitnim scenama seksa i ilegalnim opijatima, a čak su i sami autori poručili "napravili smo jako nepristojnu seriju".

Ipak, naglasak serije nije isključivo na fizičkom delu, već na prikazu svih izazova jednog bračnog odnosa

The Bisexual

Ako vam nedostaju serije poput Girls, High Maintenance ili Broad City, odnosno serije koje prikazuju život millenialsa sa svim svojim nelogičnostima, ovo je prava serija za vas. Desiree Akhavan je seriju osmislila i režirala, a u njoj tumači i glavnu ulogu.

Radnja prati Leilu, koja neočekivana prekida dugogodišnju vezu sa svojom partnerkom (kako privatnom tako i poslovnom) i nađe se u situaciji gde iznova treba izgraditi celi život. Među ostalim stvarima koje saznaje, oktriva da je privlače i muškarci.  

(Feminizam u fokusu: 5 knjiga sa snažnim društvenim porukama)

My Brilliant Friend

U središtu radnje se nalaze Elena i Lila, školske drugarice koje odrastaju u siromašnom napuljskom regionu.

Dok su oboje vrlo bistre, Elena je vredna i poslušna, dok Lila ne mari za autoritet i norme. Spletom okolnosti, one će se zbližiti i ceo život graditi kompleksan odnos pun gorčine i zavisti, ali i ljubavi, razumevanja i privrženosti. Kao što verovatno već znate, serija je nastala po književnom hitu Elene Ferrante, te su se brojni obožavatelji dvoumili kako će izgledati finalni televizijski rezultat. Međutim, razloge za brigu nema. 

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/