Najveći fanovi GOT-a nedavno je obradovao HBO kada je objavio trejler za The Last Watch, dokumentarac koji nas vodi iza kulisa, otkrivajući nam šta se dešavalo tokom snimanja poslednje sezone.

Tokom dvosatnog dokumentarca, režiserka Jeanie Finlay dozvolila je gledaocima da zavire u osmu sezonu iz drugog ugla.

U epizodi, između ostalog, mogli smo videti na koji način su se glumci upoznavali sa scenarijom, i da zaista ni oni nisu imali unapred uvid u zbivanja serije.

Mi vam sažimamo pet ključnih momenata koje ne smete da propustite u ovom posebnom dokumentarcu.

(Lena Headey o Cersei Lannister i seriji "Game of thrones" koja predstavlja vrhunac njene karijere)

Kit Harington postaje emotivan

Dakle, ovo je dokaz da glumci serije nisu znali šta će se dešavati sa njihovim likovima. Tako Kit pred poslednju sezonu, za stolom za vreme čitanja scenarija, saznao da njegov lik Jon Snow, ubija Daenerys. Ovo ga je veoma pogodilo, da je prekrio usta rukama, dok su mu oči bile suzne. Naravno ovaj emotivni trenutak podelio je sa Emiliom, koja mu je uzvratila klimanjem glave.

Scenario kao Top Secret

Jedna od najvećih bitki poslednje sezone GOT-a, bilo je kako sve informacije sačuvati od medija i fanova koji su "lovili" spojlere. Dokumentarac je pokazao kako su to postigli. Jedan od načina? Nakon čitanja scenarija, glumci su ga odmah uništavali, a zatim kasnije dobijali digitalne verzije kako bi proučili i naučili svoje rečenice. No, svi papirni tragovi su nestali.

Strategija s mamcima

Osim sto je scenario obrađivan s najvećom tajnom, serija je koristila i mamce kako bi odvratili fanove tokom snimanja. Te je tako u sceni kada je Bran izabran za kralja, od članova ekipe koji nisu bili u sceni, traženo da budu prisutni, kako bi se obmanuli paparace.

Egzistencijalna kriza Night King-a

Vladimir Furdik, koji glumi ledenog i zastrašujućeg Noćnog kralja, dobio je malo više prostora u dokumentarcu, otkrivajući talentovanog kaskadera, zatrpanog ispod tone šminke. Ponekad se pitao da li je zaista deo ekipe ili samo pomaže drugim zvezdama da zasijaju. "Niko me nije video. Sada sam na prvoj liniji, pa mi se sviđa. Wow, šta ja radim ovde? Zašto ja?"

Kompleksne perike za Daenerys

Produkcijska vrednost savršenih ledeno plavih pletenica koje nosi Deny? Tolika da može imati sopstveni dokumentarac. Dakle kako je Emili pripremana za periku: pre stavljanja, mora da navuče kapu koja se zatim boji njenim prirodnim tonom kože. A kada je perika postavljena, dodeljen joj je član ekipe koji je isključivo pazio na njene famozne pletenice."To je i dalje najlepša frizura koju ću ikad imati na glavi", rekla je Emilia. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/