Izložbu u Galeriji Doma omladine Beograda čine selektovani radovi koji su nastali u protekle četiri godine i sastoji se iz fotografija velikog formata, video radova, video dokumentacije sa performansa, tekstualne instalacije kao i artefakata. 

Neki od najznačajnijih radova na izložbi su APPOINTED, rad koji je Milisković stvorio u Ženevi 2016. god i koji je nastavio da se razvija na festivalima u Londonu i Beogradu kako bi kulminirao na 57. Oktobarskom salonu, septembra 2018. godine. Umetnik ovde konstruiše fiktivno i kontroverzno telo novog Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija koje po prvi put u istoriji postaje ‘’žena’’. Izložena su oba portreta, muškog i ženskog Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na kojima je Milisković sarađivao sa fotografima Sean MacLeod-om i Danilom Matarugom. 

Tu je takođe i foto diptih [G]RAND MASTER koji je Branko Milisković uradio u Londonu 2015. godine u saradnji sa fotografkinjom Isidorom Bojović. 

Na izložbi se takođe nalazi tekstualna instalacija pod nazivom HÔTEL koja je nastala u saradnji sa crnogorskim umetnikom Danteom Buuom. Projekat HÔTEL će se realizovati na jesen 2020. godine u galeriji Podroom, Kulturnog centra Beograda. 

Ovom prilikom, premijerno je izložen fotografski rad LUST eksplicitnijeg karaktera, na kome je Branko Milisković saradjivao sa fotografom Aleksandrom Crnogorcem. 

Nakon ove izložbe, Milisković najavljuje dva javna performansa u teatru The Tank 11&12. novembra 2019. god u Njujorku kao i otvaranje Merlinka festivala 5. decembra 2019. godine u velikoj sali Doma omladine Beograda. 

Izložbu možete pogledati do 1. novembra 2019. god. 

Ulaz slobodan. 

Branko Milisković (1982, Beograd, Srbija) studirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mrđana Bajića. Nastavio je svoje BA studije kao stipendista Holandske vlade na Royal Academy of Art u Hagu i diplomirao na odseku za 3D umetnost 2009. godine. Master diplomu je stekao na Hochschule für Bildende Künste u Hamburgu u klasi profesorke Jeanne Faust, na Odseku za proširene medije 2012. godine. Branko Milisković je posvećen živom performansu, mono operi, kabareu, fotografiji i filmu. Realizovao je svoje radove na brojnim prestižnim, nacionalnim i internacionalnim festivalima, izložbama i rezidencijama kao što su Reims Scenes d’Europe, Francuska; CSW/CoCA, Torun, Poljska; Utrecht Film Festival i TENT Roterdam; Netherlands Media Art Institute, Amsterdam, Holandija; solo produkcije u Kampnagelu, Hamburg, Nemačka; Les Halles, Brisel, Belgija; G12HUB, Beograd, Srbija; CIRCA art actuel, Montreal, Kanada; LADA, London, Velika Britanija; YFV, Sijetl (WA) USA; 57. Oktobarski salon, Beograd, Srbija; Kulturni centar Srbije, Pariz, Francuska  kao i u Italiji, Austriji, Bugarskoj, Izraelu, Hrvatskoj, Rusiji, Švajcarskoj, Finskoj i Norveškoj. 

Njegov rad je uvršten u knjigu Performance Art in Eastern Europe since 1960 by Dr. Amy Bryzgel.

www.brankomiliskovic.wordpress.com