Numera stiže uz animirani spot iza koga stoji Gašperov brat, Luka Šantl. „Obožavamo animirane filmove jer se pomoću njih određeni događaji mogu prikazati na različite načine. Nekoliko meseci nakon što smo dovršili ovu pesmu, videli smo animirani film koji je napravio Luka i odmah smo znali da želimo upravo sa njim da radimo na videu za „signals“, otkrili su Zala Kralj i Gašper Šantl.

alagasper ni do sada nisu krili svoja razmišljanja o okruženju i međusobnim odnosima, maštanjima i shvatanju sveta oko nas. Ovog puta, pozabavili su se preispitivanjem i definisanjem komunikacije, koja, iako sastavni deo svakog odnosa, može da nas namuči s vremena na vreme. „Svako od nas može različito da tumači određene stvari, što će nekada dovesti do konflikta, ali i do izuzetno lepih trenutaka. Ova pesma istražuje one nesporazume u komunikaciji koji mogu da se dogode svakome od nas“, objasnili su oni.

Slovenski duo je nedavno održao nastup na showcase festivalima Moscow Music Week i Waves Vienna, a sledeće godine svoju čaroliju će predstaviti i pred publikom Eurosonic Noordeslag festivala.

Zala i Gašper su svoje mesto u radijskom etru prvi put pronašli 2017. godine, kada su objavili odlično prihvaćen debitantski singl „Valovi”, nagrađen slovenskom nagradom “Zlata pisčal” u kategoriji Pesma godine. Ona se našla na njihovom EP izdanju „štiri“ („četiri“), zajedno sa numerama „S teboi“, „Sebi“ i „Baloni“.

Veliku pažnju zalagasper privlače i vrlo prepoznatljivim vizuelnim identitetom, a njihovi spotovi na YouTube kanalu do danas broje više od 4 miliona pregleda.

Izdanje „signals“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://zalagasper.lnk.to/Signals