Autor je u ovom periodu, koji na veliku žalost nije imao srećan kraj, beležio fotoaparatom svog telefona motive iz svakodnevnog bolničkog života, cele nedelje pred proceduru, kada je bio podvrgnut terapiji od 140 tableta na dnevnoj bazi. 

Tako je Miroslav - Miki ili Niče, kako za koga - u oblicima pilula, sumornoj bolničkoj scenografiji, hodajući po ivici provalije, u svim detaljima pronalazio umetnost, radost, humor, parodiju, mladost i neodoljivu volju za životom. 

Ovih 68 fotografija, svoj put u javnost su našle preko društvene mreže Instagram, na posebno otvorenom profilu pod nazivom bolji.zivota. I sama ta igra reči, uz radove, pokazuje jednostavnu činjenicu da je život jedan - na njegovom početku, kao i pred njegov kraj; i da je najveća stvar radovati mu se, i to u svakom danu.

Izložbu prati koncert Ničeovih saradnika muzičara, kolega sa scene, koji će za ovu priliku izvesti sopstvena viđenja kompozicija čije je demo-verzije Miki Ničić osmislio i snimio tokom lečenja u bolničkim sobama Beča, Beograda i Tel Aviva.

Izložba će biti otvorena u KC Gradu u ponedeljak 18.novembra u 20 časova, a posetioci će imati priliku da vide radove sve do 1. decembra tekuće godine.