U svojoj bogatoj karijeri, koju je započela pre preko pedeset godina, Milena je ostvarila nebrojeno mnogo izvrsnih uloga od kojih su mnoge sada već legendarne, a o njenoj izvrsnosti kao glumice znalo se i van ovih prostora.

Međutim, baš zbog tih profesionalnih uspeha i njenog predivnog damskog stava odetaljima iz njenog privatnog života nije se mnogo pričalo.

Ovo su neke od tih manje poznatih stavki:

1. Gaga je bio njena najveća, ali ne i jedina velika ljubav

Iako je najpoznatija njena večna ljubav prema Draganu Nikoliću, još jednom bardu jugoslovenskog i srpskog glumišta, Milena je bila udata dva puta pre nego što je njeno srce osvojio šarmantni Gaga. U dvadesetoj godini se udala za reditelja Mladomira Purišu Đorđevića, a kasnije za njegovog kolegu Vojislava Kokana Rakonjca, s kojim je bila u braku do njegove prerane smrti 1969, piše Glossy.rs

2. Srce veliko koliko i njen dar

Milena i njen pokojni suprug Dragan Nikolić bavili su se humanitarnim radom iako nikada nisu želeli da javno govore o dobrim delima koja su činili. Tako su glumci svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dečaku za kog su čuli putem televizije. Naime, kad su videli prilog o mališanu kom je hitno potrebna operacija očiju, shvatili su da im automobil nije potreban i da je pametnije da novac ulože u nešto korisno.

3. Poseban poklon za posebnog prijatelja

Svi Beograđani dobro znaju da je Dragan Nikolić posedovao čamac i da je uživao da prirodu otkriva na vodi. Nakon što nas je legendarni glumac napustio, Milena je odlučila da pomenuti čamac pokloni njihovom zajedničkom prijatelju Radetu Šerbedžiji.

4. Rođena umetnica

Kako je svojevremeno ispričala, Milena Dravić bavi se umetnošću od četvrte godine - najpre se bavila španskim igrama, a kasnije klasičnim baletom.

Upravo je u baletskoj školi i otkrivena, kada su filmadžije posetile njenu školu ne bi li našli mladu glumicu za ostvarenje Vrata ostaju otvorena. Imala je svega 15 godina.

5. Napad na novinarku

Ne samo što je zahvaljujući svojoj ulozi u filmu Misterija organizma otputovala na Kanski festival, gde je upoznala Johna Lenona, Joko Ono i Jacka Nicholsona, već je tokom ove prilike pokazala da uvek staložena i odmerena Milena ume i te kako da bude vatrena van svojih uloga.

Naime, kada ju je na konferenciji za novinare u Francuskoj jedna novinarka, zbunjena time što takav film dolazi iz Jugoslavije, maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke uopšte da postoje kontracepcijska sredstva, Milena je reagovala veoma burno - bacila joj je u lice tablete za migrenu i dobila aplauz svih prisutnih.

Izvor: Glossy.rs