Galeries Lafayette robna je kuća koja datira još iz davne 1889. godine.

Zbog čega ni malo ne čudi što poseduje i jednu od najstarijih tradicija u gradu, a to je predpraznično predstavljanje novogodišnje jelke, koja svake godine ima posebnu tematiku.

Ova tradicija seže u 1976., kada je jelka prvi put okačena na kupolu robne kuće, izazvavši senzaciju prvenstveno zbog načina na koji je predstavljena, a potom i zbog veličanstvenog načina na koji je okićena.

Kupola na kojoj visi jelka zaštitni je znak ove predivne robne kuće. Ova satklena kupola urađena je u neo-vizantijskom stilu i visoka je 43 metra.

Pored nesvakidašnje jelke kojoj se posetioci dive sa svih pet spratova popularne robne kuće, u toku prazničnog perioda, tematika koja se vezuje za jelku prati i ostatak dekoracije, a na nesvakidašnji način posebno su dekorisani izlozi.

Tema ovogodišnjeg prazničnog dekora je košnica, te se na samom vrhu jelke nalazi 'pčela kraljica', a pčele se takođe nalaze i u nesvakdiašnje ukrašenim izlozima.

Kako izgledaju ove praznične pčele nije nikako dovoljno da pogledate putem fotografija, zato smo za vas pronašli i jedan video, mada svakkao da biste osetili ovu čaroliju Galerije Lafayette, najbolje bi bilo da je doživite!