Liste filmskih naslova koji će se naći pred vama selektovane su na osnovu brojnih drugih koje su se bavile sličnom tematikom, dok smo kao odani filmofili i većinu sami pogledali, te na ravnim častima doneli ovu filmsku presudu.

Šta podrazumevaju filmovi koji čine da se osećamo bolje i podižu raspoloženje? To su ukratko ostavarenja koja su laka za gledanje, a sa kojih ne možemo da skrenemo pogled.

Ne, to nikako nisu samo komedije. To su filmovi koji poseduju sposobnost da nas nateraju da osećamo sve ono što se dešava na ekranu skupa sa junacima priče na istom tom ekranu, da nas izmeste u neki drugi svet, te probude u nama veru i inspirišu nas.

Elle filmski vikend karantin: 20 najboljih filmova za podizanje raspoloženja (1. deo)

Priče zbog kojih imamo želju da verujemo, zbog kojih želimo da živimo i radujemo se suncu, lepom danu, životu - pa čak iako ga trenutno posmatramo samo kroz prozor.

Ova mala remek dela filmske industrije dolaze iz raznih žanrova, tu su neki čuveni kultni, porodični, romantične komedije, epske sage, pa čak i crtani filmovi - a svima im je zajednička jedna stvar: podižu duh!

Tek kada smo se svesrdno bacili na proučavanje ove vrste opusa, shvatili smo koliko fenomenalnih ostavarenja potpada pod ovu i te kako važnu kategoriju.

Sigurni smo da ćete među ovih 20 naslova pronaći nešto za sebe, što niste gledali, pogledali ste davno i zaboravili na to ili je to možda i neki od vaših favorita koje umete da pustite sebi kada vas okruže sivi oblaci.

1. The Goonies

2. The Shawshank Redemption

3. The Lord of the Rings Trilogy

4. Under The Tuscan Sun

5. The Paper 

6. Mystic Pizza 

7. Multiplicity

8. The Money Pit 

9. The Goodbye Girl

10. Julie & Julia

Nastavak pročitajte na sledećoj stranici: