Angelina Jolie dolazi iz glumačke familije, njeni roditelji američki glumci Jon Voight i Marcheline Bertrand, svakako su zaslužni za pokretanje glumačkih aspiracija kod ćerke.

Mada, Angelina tvrdi da njen otac - koji je značajno poznatiji u filmskoj industriji, nije zapravo zaslužan za to što se ona još kao dete zaintersovala za ovu vrstu umetnosti, već njena majka, koja je od glume odustala ne bi li se posvetila deci i porodici, a uz koju je Angelina zavolela sedmu umetnost gledajući brojna filmska ostvarenja.

Prva značajnija uloga, a ujedno i vodeća koju je Angie tumačila bila je ona iz 1995., kada je glumica imala 20 godina - u pitanju su hakeri, tačnije Hackers.

Zahvaljujući ovoj ulozi javnost se prilično brzo zaintersovala za mladu lepoticu.

Nakon tri godine Angelina dobija dodatno na publicitetu, zahvaljujući ulozi u biografskom filmu Gia, a naredne godine njen talenat biva primećen i od strane Akademije, za sporednu ulogu u Girl, Interrupted iz 1999., glumica dobija Oskara.

Negde se prećutno smatra da je dosta brz holivudski uspon, te ogormno interesovanje medija za njen ljubavni život (koji je pritom bio prilično turbulentan) ono što je Angelinu omelu u daljem uspešnom nastavku karijere, koja je nakon ovog Oskara značajno pala u senku.

Tu je i teorija o činjenici da su upravo ove tri gore pomenute uloge, najbolje odslikavale njen tada divlji i neobuzdan karakter, što je razlog zašto su joj legle mnogo više nego one kasnije.

Koja god teorija da je istinita, ne može se pobiti ni činjenica da je Angelina Jolie ipak talentovana glumica, a kasnije se u karijeri dokazala i kao vrhunski režiser, dok se zahvaljujući njenom neumornom humanitarnom radu, vanvremenskoj lepoti i harizmi, smatra jednom od najuticajnijih i najmoćnijih žena iz šou-biz industrije ikada!

10. Mr. & Mrs. Smith 

9. Maleficent 

8. Taking Lives 

7. The Bone Collector 

6. Playing by Heart 

Ostatak liste, TOP 5 najboljih filmova Angeline Jolie - pogledajte na sledećoj stranici: