Princeza Diana ušla je u istoriju kao višestruka ikona te verovatno planetarno najomiljenija članica britanske kraljevske porodice ikada.

Diana nikada nije napustila prostor popularne kulture, a pored mnoštva dokumentarnih filmova i serija, igrala ju je Naomi Watts u filmu 2013. godine koji je pratio poslednje dve godine Dianinog života, dok će je u četvrtoj sezoni serije The Crown igrati Emma Corrin.

Međutim, početkom sledeće godine počinje i snimanje filma koji će rekonstrusati tri dana vrlo važna dana njenog života, koja su se odigrala tokom 1992. godine - kada je donela odluku da napusti kraljevski život i okonča brak sa princom Charlesom.

Novi će biografski film pod naslovom Spencer režirati čileanski režiser Pablo Larraín, koji potpisuje film Jackie iz 2016. s Natalie Portman u ulozi Jackie O. Kennedy.

Dok je glavnu ulogu sada podario Kristen Stewart.

"Diana je moćna ikona prema čijem životu milioni i milioni ljudi, ne samo žena, nego ljudi širom sveta oseća empatiju. Odlučili smo da se upustimo u priču o identitetu i tome kako žena donosi odluku da ne želi biti kraljica. Ona je žena koja, kroz putovanje u filmu, donosi tu odluku, shvatajući da želi ponovno da bude ona žena koja je bila pre no što je upoznala Charlesa", izjavio je Larraín za Deadline

Što se tiče pomalo neočekivanog izbora Kristen Stewart za naslovnu ulogu, Larraín kaže da je presudila njena glumačka fleksibilnost: "Kristen može biti mnogo toga, može biti vrlo misteriozna i vrlo nežna i istovremeno vrlo snažna, što je upravo ono što nam treba. Kombinacija ovih elemenata bila je dobitna. Način na koji je reagirala na scenario i kako pristupa liku izuzetno je lep čin za posmatranje. Mislim da će ostvariti nešto predivno i intrigantno. Ona je sila prirode", zaključio je režiser.

Vox populi nije odluku primio sasvim otvorenog srca i pored ponekog izraza zadovoljstva, mnogi su izrazili sumnju da je Stewart idealan izbor za ulogu Lady Di. 

Izvor: elle.hr