Iako se na ovom dobrotvornom događaju neuvežbanog čitanja scenarija, koje se odigralo preko zoom-a, pojavilo brdo velikih zvezda, čitav internet je na nogama zbog u najamnaju ruku - zanimljive, scene dijaloga Jennifer i Brada.

Kućno čitanje scenarija sa poznatim licima zaživelo je tokom perioda izolacije, a trenuto se dok pandemija i dalje vlada, organizuje u značajno domišljatijim uslovima, te sa sve interesntnijim temama i sa još interesantnijim gostima.

U pitanju je naravno akcija prvenstveno humanitarng, a onda i zabavnog karaktera.

Tokom čitanja scenarija putem slanja poruka na dat broj telefona, novac se šalje organizaciji CORE, inače osnovanoj od strane Sean Penn-a, još 2010. godine.

CORE prikuplja sredstva za različite ciljeve koji se tiču oporavka od nesreća na globalnom nivou, a ovoga puta to je covid19.

Tokom prikazivanja neuvežbanog čitanja scenarija od sat vremena, moguće je slati poruke sa iznosom novca po želji da bi se pomogao humani cilj.

Tako je juče tokom prikazivanja "Fast Times at Ridgemont High" čitanja scenarija, koje je pratilo četiri miliona gledalaca prikupljeno rekordnih 135.000 dolara.

U pitanju je scenario za film iz 1982., nastao po istoimenoj tinejdž knjizi.

Režiju potpisuje čuveni Cameron Crowe, dok je uloga neobuzdanog Jeff-a Spicolija svojevremeno proslavila Sean Penn-a, a film 80-ih svrstala među obavezno štivo svakog američkog tinejdžera.

Neke od kultnih scena, ovoga puta u potpuno drugačijim okolnostima odgrali su (koliko su u kućnim uslovima mogli) Morgan Freeman, Julia Roberts, Jennifer Aniston, Matthew McConaughey, Brad Pitt, John Legend, Jimmy Kimmel, Henry Golding, Ray Liotta, Sean Penn i zaista nesvakidašnji i krajnje maestralan Shia LaBeouf koji je ovoga puta tumačio kultnu ulogu Spicolija. 

Narator priče bio je naravno Morgan Freeman, Jimmy Kimmel tumačio je sve sporedne likove, a u jednom trenutku dvojicu odjednom, dok su Brad Pitt i Jennifer Aniston oživeli dijalog vredan oskara.

Mada je ipak trenutak kada Jennifer čitajući scenario izgovori "Hej, Brad mislim da si sladak" (da Brad Pitt tumači lika koji se zove kao i on), a kamera nam u tom trenutku na ekranu otkriva prozor Brada Pitta, koji podiže pogled i oduševljeno se i iskreno nasmeje, vredniji od svakog odglumljenog kadra.

Tu je razgovor Julie Roberts i Jennifer Aniston sa mnoštvom seksulanih aluzija, na koje nije ostao imuni ni sam Morgan Freeman čitajući naraciju sa komentarom "O, boy!".

Ipak, naš favorit je neizostavno Shia LaBeouf u ulozi Jeff-a Spicolija. Svako od navedenih aktera priče nalazio se u kući, a Shia se uključio iz svoje garaže, tačnije automobila.

Većinu vremena proveo je pušeći, brišući znoj sa lica, stavaljajući peškir preko glave, te đuskajući uz ritam koji samo on čuje.

Dok ne počne da čita svoj deo scenarija ne možete biti sigurni da li je dobro, da li je zaista drogiran ili jednostavno proživljava uvod u nervni slom koji samo što se nije desio.

Čak i kada počne da čita i tumači svoju ulogu i dalje niste sigurni.

Toliko je to dobro odradio, da moramo da priznamo kako ni mi i dalje nismo sigurni, prilično smo zbunjeni ali iskreno fascinirani.

Shia vrati se na velike ekrane, sve ti je oprošteno.