Savremenost je bacila novo svetlo na prikaz nagog ljudskog tela. Kult telesnog favorizovan je u našoj kulturi. Hipererotizovano, fetišizirano telo govori o problemu prihvatanja nesavršenosti isprepletenog sa osećajem krivice. U potrazi sa idealnim izgledom, idelanim odnosom, idealnim okolnostima, upadamo u zamku uveličavanja potreba koje nas dovodi do trajnog nezadovoljstva i (auto)destrukcije.

Izložba je rezultat saradnje galerije X VITAMIN sa Kolekcijom Aleksić. Deo je programa kojim galerija X VITAMIN promoviše privatno kolkekcionarstvo i istovremeno poziva na analizu i kritičko sagledavanje tendencija razvoja i kriterijuma kreiranja privatnih kolekcija.

Umetnička kolekcija Aleksić je zbirka savremene umetnosti, pre svega srpskih autora druge polovine XX veka do danas. U kolekciji se nalazi preko 500 radova više od 50 najznačajnih umetnika. Cilj ovakvih tematskih izložbi je približavanje i prikazivanje umetničkih radova javnosti uz katalošku obradu dela. Osnivač Umetničke kolekcije Aleksić je Dejan Aleksić.