Jesen ne nosi nužno samo kišu, sivilo i hladnoću, nikako. Najlepše boje prirode smenjuju se upravo tokom ovog godišnjeg doba, zalasci sunca su neprevaziđeni ukoliko imate priliku da ih posmatrate sa neke od reka ili bilo gde u prirodi. Čini se da je sve nekako za nekoliko nijansi mirnije, da je svet usporio, da se lakše diše.

Ovo je period koji je kao stvoren za uživanje u kućnim uslovima, za opuštanje, punjenje baterija i svakako dobru knjigu ili dobar film.

Šolja omiljenog čaja, kakaoa, prigušeno svetlo, ćebence i priča na ekranu koja dodatno obogaćuje jesenju atmosferu, kako kostimima, radnjom koja se odigrava tokom ovog godišnjeg doba (nismo sigurni da li je na ekranu ikada lepše prikazana jesen od one u Njujorku i nezbežnom Central parku), tako i tom specifičnom, toplom i opuštajućom atmosferom.

Bilo da su u pitanju romantične komedije, porodični filmovi ili drame, ovu su zapravo ostavarenja koja možete da gledate uvek i sa svakim i da jednostavno samo uživate, bez previše buke, jurnjave, zavrzlama i teških priča.

Filmovi koji se smatraju jesenjim klasicima nose sa sobom mahom priče koje se dešavaju tokom ovom perioda godine, ali i tu posebnu toplu atmosferu, koja nam sada treba možda više no ikada.

1. Scent of a Woman

2. St. Elmo's Fire

3. Good Will Hunting

4. October Sky

5. Practical Magic

6. Bram Stoker's Dracula

7. When Harry Met Sally

8. Dead Poets Society

9. Coraline 

10. Little Women

11. Mystic Pizza

12. Harry Potter

13. Autumn in New York

14. Love Story