Sukobi (Conflicts) su kolaž kulturnih dešavanja kao deo programa British Councila pod nazivom TU SMO: Pokretne slike umetnika / Ekologije budućnosti.

Ovaj projekat istražuje posledice sukoba i načine na koje razmirice utiču ne samo na umešane strane već i na svet kome te strane pripadaju. Povlače se paralele između stvarnosti i fikcije, realnih događaja i spekulativnih elemenata iz medija, popularne kulture, filmova, knjiga, priča iz grada i naroda. Kao istraživački milje, ovaj projekat je posvećen nekom budućem Beogradu, u raskoraku sa njegovm sopstvenom usađenom nostalgijom. Kroz razgovore, vizuelne radove, muziku, priče i atmosfere, ova izložba prati siluetu moguće budućnosti, sa viđenjem ekologije kao odnosa ne samo između različitih vrsta u jednom habitatu, već i između ljudi samih.

Projekat obuhvata izložbu iz dva dela - jednu u prostoru Eugster || Belgrade i drugu u prostoru kluba Dragstor, zatim seriju onlajn dešavanja uključujući razgovore s umetnicima i muzički program u saradnji s radio Aparatom i Svetlanom Đolović, kao i nezavisni podkast pod nazivom Projekti i predskazanja (već dostupan online na Spotifaju, Jutjubu i Saundklaudu putem projectsprophecies.com).

Izložba "Sukobi" istražuje posledice istih i navodi nas na razmišljanje. Evo zašto morate da je posetite!

Izložba prikazuje video radove i filmove umetnika iz kolekcije British Councila i LUXa iz Londona, umetnika Lui Henderson, Uriel Orlov, Šarlot Prodžer, Ben Rivers, Elizabet Prajs i Bedvira Vilijamsa, kao i skultpure i audio/video instalacije umetnika Saše Tkačenka, Šejle Kamerić i Emira Šehanovića. 

Izložba će biti postavljena od 3. aprila 2021. godine do 24. aprila u Dragstoru i do 1. maja u galeriji Eugster || Belgrade.

Prateći događaji uključiće i prikazivanje filma “Veštičji kotao” umetnika i reditelja Branislava Jankića, seriju priča i audiovodiča, intervjue s nekim od umetnika koji učestvuju kao i muzički program koji uređuje Miloš Zec.

Publika će već 9. aprila moći da nas prati u emisiji Sceniranje na radio Aparatu, a potom 10, 17. i 24. aprila na istom radiju moći da čuje prateći program izložbe, koji čine razgovori s umetnicima i muzički program sa DJ Stevie Whisperom, kolektivom SUTRA, KIRom i gostima. 

Izložba "Sukobi" istražuje posledice istih i navodi nas na razmišljanje. Evo zašto morate da je posetite!

Vizuelni dizajn radio je Stefan Unković a dizajn zvuka Žarko Komar.

Autorka i kustoskinja projekta je Natalija Paunić.