Nekada smo čekali da prođu godine kako bi naše omiljene knjige osvanule na filmskom platnu, a sa napretkom tehnologije, filmska industrija počela je mnogo brže (i živopisnije) da prenosi naše omiljene priče

Iako filmovi rađeni na osnovu knjiga vrlo često ne ispune naša očekivanja (jer smo mini-film u svojoj glavi već kreirali za vreme čitanja knjige), to ne znači da im se manje radujemo.

Tako je i sa ovim najnovijim koji nas očekuju u 2021. godini - od klasičnih drama, preko srceparajućih romansi, pa sve do akcionih i triler filmova.

Ovo je 6 knjiga koji će dobiti svoje prvo filmsko izdanje.

1. Plavuša, Joyce Carol Oates

Ne postoji ništa što volimo više od putovanja kroz vreme i to uz dobar film. Naročito kada je u središtu pažnje jedna od najomiljenijih holivudskih zvezda - Marilyn Monroe. Ana de Armas glumiće u ekranizaciji romana Joyce Carol Oates-a pod nazivom ''Plavuša'' i pokazati njen ranjivi karakter i nestabilan život na vrhuncu karijere u filmskoj industriji u kojoj su dominirali muškarci. 

2. Francuski izlaz, Patrick DeWitt

Kažite nam da je Michelle Pfeiffer u glavnoj ulozi i mi smo već zaintrigirani. Ovaj mračan, ali komičan film jeste jedan od najiščekivanijih filmova rađenih po knjizi slavnog autora. Pogledajte trejler o šik, bogata udovici kojoj je brzo ponestalo novca, te beži sa sinom i mačkom u Pariz.

3. Majčina nedelja, Graham Swift

U ultimativnom crossover-u od TV-a do filma, Olivia Coleman i Josh O'Connor iz serije The Crown ponovo će čini spoj na ekranu, i to za ovu filmsku adaptaciju. Tema je poslednji susret engleske sluškinje Jane Fairchild sa ljubavnikom iz više klase. 

4. Ulica svitaca, Kristin Hannah

Roman Kristin Hannah iz 2015. bio je pobednik Goodreads-a kao najbolji istorijski roman. Zato ne čudi što je priča o dve francuske sestre razdvojene godinama, iskustvima, idealima, strašću, okolnostima i ratom, sada prilagođena velikom platnu. A ko bi mogao bolje da prikaže ovu potresnu priču od sestara i u realnom životu - Dakote i Elle Fanning?

5. Poslednje ljubavno pismo, Jojo Moyes

Znate one ljubavne priče pod čijim utiskom ostanete danima? Ovo je jedna od njih. Film je zasnovan na knjizi o mladom novinaru koji pronalazi stara pisma dvoje ljubavnika, i postaje opsednut pitanjem kako se njihova ljubavna priča završila. Ono čemu se posebno radujemo jeste modni stil 60-ih godina.

6. Dnevnik iz Gvantanama, Mohamedu uld Slahi

Mohamedou Ould Slahi napisao je svoje memoare dok je bio zatvoren u zalivu Gvantanamo kao osumnjičeni terorista istorijskog 11. septembra (uprkos tome što nikada nije formalno optužen za bilo koji zločin). U filmskoj adaptaciji najprodavanijeg romana igraće Tahar Rahim, Benedict Cumberbatch i Jodie Foster, pa možemo očekivati da će itekako biti vredan gledanja.