Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interaktivna izložba ''Realno Virtualno'' prikazuje se putem Instagram filtera, što je razlog da je posetite odmah, gde god da se nalazili!

Izložbu mladih vizuelnih umetnika preko Instagram filtera prvog dana posetilo je više od 15 hiljada ljudi.

  Izvor: foto: Promo

Realno Virtualno je digitalna izložba koja premešta mesto interakcije sa umetničkim radom iz izložbenog prostora u augmentovanu realnost. Putem filtera dostupnog svakom sa Instagram aplikacijom, radovi 21 mladog umetnika iz Srbije i regiona stavljeni su u novi kontekst nad kojim kontrolu ima digitalni posetilac.

Ovakav način izlaganja ne pokušava da imitira postojeće izložbene formate, već da uspostavi drugačiju vrstu estetskog doživljaja. Po cenu nešto siromašnijeg pristupa detaljima i neposrednosti kontakta, poseta izložbi Realno Virtualno putem Instagram filtera nema geografska ograničenja, i pruža više mogućnosti za interakciju sa delom u vidu igre isprobavanja.

Format je delimično odgovor na trenutnu potrebu za izbegavanjem masovnih okupljanja u zatvorenom, ali je i inspirisan rastućim trendom presipanja opipljivog u binarni kod. Zato su i učesnici birani među umetnicima koji svoje radove već objavljiuju i u digitalnom formatu i i inače koriste društvene mreže kao način interakcije sa publikom. Većina radova je dostupna za kupovinu direktnim kontaktiranjem autora.

U izložbi učestvuju: Marija Stanković i Olga Đelošević (Drekavac studio), Aleksandar Denić, Srđa Dragović, Vuk Đurić, Das Drogen, Vukadin Filipović, Luka Jendrišek, Emilija Terzić, Aleksa Vitorović, Mila Kuzmančević, Katarina Jovičić, Stefan Stanojević – Tony Star, Nataša Mihailović, Tina Danilović, Anka Arsenić, Stefan Dodić, ЈОВАН.

Izložba je podeljena u dve kategorije: DAN i NOĆ. Instagram filteru sa radovima DANA, kao i filteru sa radovima NOĆI. Na sajtu Popino prase, možete pronaći i dodatne informacije o radovima i samim umetnicima.

Kako je izložba koncipirana kao digitalni projekat, DJ setovi koji bi bili smešteni u galeriji, takođe su premešteni na internet – tačnije Headroom jutjub kanal. Na njemu ćete pronaći setove DJ Ive Arifaj, DJ Dee i dua Genesis.

Pokretači i organizatori izložbe su Martina Kojić (@kekszakonja) i Vanja Ratković (@kata.faj).

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity