Slavna Audrey Hepburn ostala je zapamćena po svojoj nenadmašnoj eleganciji, lepoti i talentu koji joj je doneo retku EGOT titulu: za svoj rad nagrađena je Emmyjem, Grammyjem, Oscarom i Tonyjem. Filmovi poput 'Doručak kod Tiffanyja', 'Sabrina', 'Praznici u Rimu' i 'My Fair Lady' i dalje su deo obavezne filmske lektire svih ljubiteljki ove glumice sa zanimljivom životnom pričom i bezvremenskim stilom.

Sjaj te filmske legende nije s godinama izbledeo, pa ne čudi što postoji veliki interes za film o njenom uzbudljivom životu. Ipak, taj zadatak nije nimalo lak, a prihvatio ga je za Apple italijanski reditelj Luca Guadagnino, poznat po filmu 'Call Me by Your Name', za kojeg je bio nominovan za Oscara.

Snima se novi biografski film o Audrey Hepburn.
Foto: Profimedia Author: The Legacy Collection Description: Audrey Hepburn,"Charade" 1963 Universal Software:Adobe Photoshop 7.0 Created: 2015:12:03 22:55:30

Iako su neki obožavatelji isticali fizičku sličnost između Hepburn i mlade glumice Lily Collins, ona ipak neće imati čast da otelotvori tu filmsku ikonu. Glavna uloga u biografskom filmu o Audrey Hepburn pripala je drugoj glumici - Rooney Mari, koja će film i režirati, prenosi Variety.

Osim fizičke sličnosti, Audrey i Rooney povezuje i modni izraz. Naime, obe su (bile) muze modne kuće Givenchy, te su na pojavljivanjima u javnosti nosile isključivo njihove kreacije. Osnivač kuće Hubert de Givenchy za Audrey je 1957. osmislio originalan parfem, a kad ju je pitao bi li ga smeo komercijalizovati, ona mu je u šali odgovorila 'je vous l'interdis' ('Zabranjujem ti!'), odakle potiče naziv parfema.

Zaštitno lice tog parfema bila je upravo Audrey Hepburn, postavši tako prva glumica u takvoj ulozi, a šezdesetak godina kasnije, 2018. kao novo lice istog parfema izabrana je - Rooney Mara.

Da li vama ove dve glumice liče?

Rooney Mara glumiće Audrey Hepburn u biografskom filmu o njenom životu.
Profimedia