Ovog puta vikend plan pravimo u podne, uz zakasneli doručak i prvu kafu. Odlučili smo da ovaj produženi vikend nemamo pretencizone planove, “to do” lista kaže odmor i opuštanje. Šetnju do pijace i kafu u bašti nam kvari ovaj izenadni povratak jeseni, ali nam ne pada teško da se reogranizujemo za našu omiljenu kišnu aktivnosti – obilazak muzeja!

Prekjuče je u Muzeju savremene umetnosti otvorena izložba Rez – linija – otisak koja prikazuje oko 100 umetičkih ostvarenja sprskih i jugoslovenskih slikara iz perioda između dva svetska rata. Sam naziv izložbe upućuje na fenomen grafičkog medija, koji u periodu između dva svetska rata u Kraljevini Jugoslaviji postaje sve zastupljeniji u praksama umetnika koji su prepoznali potencijal za direktniji kritički iskaz o društveno-političkoj realnosti, neposredniju komunikaciju sa širom javnošću i bržu distribuciju socijalno angažovane poruke. Izložba je otvorena do 28. avgusta.

Iako smo odlučili da ovaj vikend odmaramo, nadoknađujemo beauty sleep, jednu žurku ovog vikenda nikako ne možemo propustiti, a to je Taylor Swift night u čuvenom Black Room-u kuba Drugstore. Istina je, pevušimo Taylor već danima, znamo Midnights napamet - guilty as charged (vidimo se u Drugstore).

Ovu prazničnu nedelju odlučujemo da provedemo u kućnoj režiji, a osim trpeze još jedna stvar na “to do” listi je maraton serije Naslednici čija se posednja sezona upravo emituje na streaming platformama. Poslednju emitovanu epizodu je u nedelju uveče pogledalo 2,5 miliona ljudi, a prosek ocene epizode na IMDB-u je 10/10. Veliki broj ljudi sada počinje da gleda Naslednike upravo zbog novonastalog “hajpa” a mi kažemo – sve preporuke.


Do sledeće vikend šetnje...