Dobre vesti petkom: danas se završava retrogradni Merkur! Ukoliko ste u prethodnom periodu bili umorni i dezorganizovani – nije do vas. Možda je do petka, možda do pada temperature, možda je do Beograda…a možda je i do nas. Mi ovog vikenda planiramo da nadokadimo sve što smo propustili u prethodnom periodu, te šetamo do novih mesta, plešemo i jedemo eklere!

U Beogradu se pre dve nedelje otvorio novi lokal pod nazivom Ruke koji već sada dobija status “it” mesta u Beogradu. Ovog vikenda imate razlog više da posetite Ruke jer će baš tu biti predstavljen dodatni sadržaj Apgrade festivala koji se održava u Luci Beograd.


Istina je da smo verni posetioci wine jam festivala, a ove subote smo posebno zainteresovani jer će se u klubu Legat na Dedinju predstaviti vina sa oznakom geografskog porekla Beograd. Poznavaoci vina i istorije Beograda kažu da su se nekad baš na tom prostoru nalazili vinogradi, a mi se radujemo prilici da u subotu to i proverimo.


Bonus preporuka za subotu, naš omiljeni dvojac, tako je mislimo na Buč Kesedi, nastupa na Tašmajdanu, te nakon degustacije vina preporučujemo da se prošetate do parka.


Nedeljom je plan jednostavan – duge šetnje i dobri slatkiši. Ove nedelje smo se uputili na Dorćol jer smo dobili dojavu da se u novootvorenom kafiću Flat mogu probati ekleri koji kombinuju losos, belo vino, puter i višnje..afrodizijak za kraj nedelje? Mi kažemo – da! Vidimo se na Dorćolu.

Do sledeće vikend šetnje...

Milica Golubović