Iako je postojala samo par godina, Havana Whisper je ostavila neizbrisiv trag na srpskoj muzičkoj sceni. Svojim eksplozivnim rockabilly swing zvukom nabijenog energičnim kontrabasom, gitarom, bubnjevima, trubom, saksofonom, trombonom i sa jednim od najboljih vokala kod nas, grupa se od samog početka izdvajala od ostatka muzičkog sveta u Srbiji devedesetih. Havana Whisper prvi je neo swing bend na našim prostorima. Zvuk je baziran na swing i rock'n'roll muzici pedesetih godina sa specifičnim i savremenim pristupom. Grupa je bila redovan gost u Mađarskoj, Crnoj Gori, Bosni, a nastupala je svuda po Srbiji na mnogobrojnim festivalima. Jedan od zapaženijih nastupa je bio na koncertu Bajage i Instruktora na stadionu Tašmajdan, gde je grupa predstavljala Srbiju pored bendova iz drugih drzava bivše Jugoslavije.

O samom kvalitetu grupe, dovoljno govori da su svi muzičari danas jedni od najtraženijih na domaćoj sceni. Pevač Nikola Dragović (poznat i kao Nik Drag) je izuzetno aktivan po BG klubovima, a ostavio je i izuzetan utisak na aktuelnom takmičenju Prvi glas Srbije. Bubnjar Bojan svira sa Vasil Hadžimanov bendom, a bio je član grupa Vrooom i Hush. Duvači Vlada Mandić, Aleksandar Petković i Mihajlo Bogosavljević svirali su sa gotovo svim džez velikanima domaće scene kao i sa gostujućim muzicarima. Gitarista Dražen jedan je od neotkrivenih dragulja svetskog rockabilly-a, dok kontrabasista Đorđe već dugi niz godina sarađuje sa r'n'r legendama kao sto su Lemmy Kilmister (Motorhead), Slim Jim Phantom (Stray Cats), Wanda Jackson, Dale Hawkins itd.

U martu 2002. godine naša najveća izdavačka kuca PGP-RTS objavila je debi (i za sad jedini) album grupe pod imenom Flammable. Nažalost, vrlo brzo posle izlaska ovog izdanja grupa je prestala sa radom, što je usledilo neposredno pred Đorđev odlazak u San Francisko, gde je nastavio sa svojim radom i brzo stekao reputaciju jednog od najboljih svetskih slap kontrabasista.

Koncert grupe Havana Whisper jedino je okupljanje benda u skorijoj budućnosti, tako da ovaj događaj nikako ne bi trebalo propustiti.