Malo šta isčekujemo kao prvi vikend posle odmora... Radna nedelja je bila kraća, ali ako nas neko pita – i više nego dovoljno je trajala. Vikend je pred nama, a uzbuđenje raste jer za ovaj vikend imamo plan i za dušu i za telo! Spremite beleške, plan je sledeći...

Bolje nije moglo! Završavamo petak i upućujemo se ka omiljenom dorćolskom kutku, Kući umetnica, gde Tampon zona organizuje Pop up na kom će biti otkrivena nova kolekcija, a sve to uz prateći zvuk Aleksandre Hrid. Šta čovek više da traži za početak vikenda? P.S. čekaju vas majice i cegeri po promotivnim cenama!

Sa istim ushićenjem dočekujemo subotu kada je u Dorćol platzu prava umetnička raspodija! Dakle, u subotu (i petak) u Dorćol platzu je svetska premijera očaravajuće baletske tehno odiseje „Sirenin kub“ + live nastup (one&only) Marka Nastića! Oba dana je pre performansa organizovan warm up od 18h, a broj ulaznica je limitiran (znači – požurite).

A u nedelju – prava kulturna poslastica! Od subote do sledeće nedelje Gete institut organizuje festival „K. Kafka – sada“, povodom stogodišnjice od smrti austrijskog pisca Franca Kafke. U okviru sedmodnevnog festivala biće održane predstave, izložbe, diskusije i filmske projekcije na više lokacija u gradu. U nedelju u okviru programa „Kafka ide u bioskop“ u prostorijama KCB-a ćete moći da pogledate neke od filmova koje je Kafka gledao i o kojima je pisao.

Do sledeće vikend šetnje...