Neupitno je da mi volimo da slavimo i da nam za slavlje ne treba poseban povod, ali danas imamo jedan baš baš poseban povod i to Svetski dan devojčica. U tom svetlu započinjemo vikend ženskim druženjem u organizaciji Tampon zone, a nastavljamo sve po redu... Slavimo i naš (naj)voljeniji grad kroz fotografije, a malo i „slušamo“ Sokrata u Bitefu. Čitajte pažljivo jer „onaj ko želi da pomera svet, neka prvo pomeri sebe“, mi smo krenuli tim putem, a pozivamo i vas!

Dakle, petak, 11. oktobar, slavimo sve devojčiče (i one koje su to sada i sve koje se tako osećamo) i idemo do Gastrošora jer tamo Tampon zona organizuje live „speak up“ sa nekim sjajnim velikim devojčicama i ujedno proslavlja svoj drugi rođendan! Pored razgovora i druženja, ovom prilikom će premijerno biti predstavljena i Tampon zona kolekcije Balkan Girl, a slavlje se nastavlja uz muzičku podršku DJ Časne sestre! Vidimo se u Infinity Lighthouse.

Proverili smo, karte za premijeru predstave „Ućutkivanje Sokrata“ su rasprodate, međutim nadamo se da ćemo za reprizu u subotu imati više sreće! Predstava „Ućutkivanje Sokrata“ je dugo najavljivana, a i pre same premijere je doživela veliko ushićenje i obožavanje od publike. Glavni protagonista, Sokrat lično, Bojan Dimitrijević kaže da se nadao da će kroz pripremu ovog dela postati bolji čovek, a mi se nekako gledanjem predstave potajno nadamo istom. Da li je Sokrat cancel-ovan? Jesmo mi i Atinjani 399. godina p.n.e sličniji nego što mislimo? Potražićemo odgovore u Bitefu!

Beograd. Mnogo vekova, priča i pesama, raznih uglova i kadrova, a doživaljaja i osećanja koliko i ljudi koji su ga ikad videli. U njemu se budili, u njemu i usnuli. Ukratko o izložbi „Lament nad Beogradom“ koja se otvara ovog petka u Silosima i biće otvorena sve do 20. oktobra, dana oslobođenja grada. Izložba se sastoji od fotografija/printova velikih formata koji predstavlja savremeni Beograd iz ptičje perspektive. Kako kaže umetnik Zoran Mesarović, dođite da budemo zajedno iznad grada.


Do sledeće vikend šetnje...
Milica Golubović