Sezona direktnih prenosa iz Metropolitena u bioskopima „Cineplexx“ u Beogradu  i Kragujevcu i „Vilinom Gradu“ u Nišu nastavlje se danas u 18 časova i 55 minuta, prenosom Verdijeve opere „Bal pod maskama“.

Novu postavku ove priče o ljubomori i osveti režirao je proslavljeni Dejvid Alden, koji se na pozornicu Metropoliten opere vraća nakon više od 20 godina. Orkestrom će, po prvi put ovom operom u Metropolitenu, dirigovati Fabio Luisi. Kao Amelija nastupa Sondra Radvanovski. U ostalim ulogama pojavljuju se: Marselo Alvarez kao Gustav III, Dmitri Hvorostovski kao Ankarstrom, Stefani Blit  kao proročica Ulrika i Ketlin Kim kao Oskar.
Alden je radnju opere smestio u sneni svet Švedske, ranih godina 20. veka. Izjavio je da je ovo jedna od Verdijevih najvećih i najbrilijantnijih opera, puna najrazličitijih boja. U njemu se smenjuju nežne i izuzetno melodramatične sekvence. „Verdi sve ovo kombinuje zajedno sa neverovatnom pozorišnom energijom. Bal pod maskama je pravi pozorišni dinamit”, kaže Alden.