Kampanja ima cilj da podigne svest o važnosti aktivizma devojaka i žena širom sveta. Kampanja se sastoji od niza priča koje će žene ispričati ženama kako bi ih ohrabrile.

"Devojke od malih nogu, treba da uče da budu jake i sposobne i da mogu da postanu šta god požele. Na nama je da promenimo lošu statistiku koja se tiče žena širom celog sveta. Velika mi je čast što sam deo kampanje kompanije Gucci, koju vodi baš jedna žena bez straha. Ona je pravi primer narednim generacijama mladih dama,” rekla je Beyoncé.

Tokom kampanje takođe se prikupljaju i sredstva za finansiranje projekata koji bi pomogli ohrabrivanju žena, a naročito u oblastima: obrazovanja, zdravstva i pravde.

"Kampanja ima za cilj da provocira, sakupi, i podeli moćne priče koje će ispričati obične devojke i žene", rekla je Frida Giannini. "Iskreno se nadam da ćemo kroz kampanju pomoći da se glas žena čuje i postane glasniji tako da se ne može više ignorisati."
Kampanju od deset kratkih filmova u kojima je korišćena muzika Beyoncé, a narator je Salma Hayek, podržavaju i celebrity dame poput Meryl Streep, Julie Roberts, Arianne Huffington, Jade Pinkett-Smith...