Artie centar za promociju kulture, umetnosti i dizajna još jednom organizuje multimedijalni performans koji je premijernim izvođenjem u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”u decembru prošle godine pokupio izvrsne kritike publike.

Ovoga puta u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom multimedijalni performans „Virdžinijom Vulf i savremeno društvo“ održaće se u utorak, 5. marta u 20h u Velikoj Sali Studentskog kulturnog centra. Dramski performans u izvedbi mlade glumice Tijana Kondić, upotpunjen je video i audio instalacijama, koji se na savremen način osvrću na lik i delo velike engleske književnice Virdžinije Vulf, ali i na književnost i društvenu angažovanost danas.

Performans u trajanju od 45 minuta na jedan drugačiji način prikazuje ceo život književnice u jednom danu, njen odnos prema životu, radu i stvaranju, dok audio i video instalacije dočaravaju današnjicu i odnos popularnih spisateljica i medijskih ličnosti prema književnosti i društvenoj angažovanosti koju je Virdžinija Vulf obrađivala u svojim delima.

Ulaz na predstavu je slobodan, ali je broj slobodnih mesta ograničen.

Priredili: Artie centar za promociju kulture, umetnosti i dizajna
Izvedba: Tijana Kondić
Kostim: Jelena Slijepčević za Kreativne vibracije