Premijera predstave “Opomena, deset godina posle Zorana Đinđića“, biće izvedena 9. aprila na velikoj sceni Sava Centra. Multimedijalni spektakl, kako je predstava okarakterisana, autorsko je delo Branislava Lečića,glumaca, reditelja i producenta.

„Opomena“ koja korespondira sa trenutnom društveno-političkom situacijom u kojoj se nalazimo, kombinuje elemente pozorišne predstave i političkog performansa u čijoj realizaciji učestvuje više od 50 saradnika. Muzika, pokret i video zapisi biće kombinovani sa glumačkom igrom 16 mladih talentovanih glumaca (8 devojaka i 8 mladića koji su izabrani putem kastinga) koji će uz Lečića pokušati da na sceni postave neka od suštinskih pitanja kojima se i Zoran Đinđić svojom filosofskom mišlju bavio, sa željom da ožive njegove ideje i viziju.

„Ovo nije Zoranova biografija niti priča o njegovom atentatu ili suđenju, već intimni dijalog sa Zoranom u vremenu kada mu se dižu spomenici i on sam uzdiže na nivo mita a njegove ideje i poruke, koje su aktuelnije nego ikada, se ne slede”, rekao je autor dela.