Večeras u 20 časova u Galeriji G12 HUB, u ulici Karađorđeva broj 59, u okviru projekta „Slušaj Savamala!“ (Urban Incubator: Belgrade) biće održan se koncert eksperimentalne elektronske muzike sa uživo prenosom preko radija FM 99.9  i internet radija NOFM.

Promene urbanog prostora obično beležimo vizuelnim sredstvima, poput fotografija, crteža i planova. Transformacije kroz koje prolazi grad mogu se, međutim, percipirati i čulom sluha. U okviru Urban Incubator:Belgrade, projekat iz oblasti zvučne umetnosti „Slušaj Savamala!“ osluškuje urbani prostor, u želji da mu izmami karakteristične zvuke i da mu istovremeno omogući da na taj način „dođe do reči“.

U okviru ovog projekta muzički sastav GingerEnsemble (CH) otisnuo se na akustičko istraživačko putovanje, na kome će u Savamali, akribično poput forenzičara, tragati za zvucima, beležeći sve zanimljivosti na koje naiđe. Ansambl će stare i nove zvuke identifikovati, arhivirati i modifikovati, da bi ih potom vratio u prostor iz koga su i potekli. Na muzičke šetnje (sound walks), radionice, muzičke instalacije i koncerte pozvani su svi zainteresovani muzički profesionalci, ali isto tako i laici.

Miroslav Miša Savić, pripada generaciji umetnika iz bivše Jugoslavije koji su kroz performans, koncerte i radikalne zvučne eksperimente privukli međunarodnu pažnju. Pored više od stotinu dela za klasične instrumente, njegov rad obuhvata eksperimentalne izvođačke forme, minimal, elektronsku muziku i interaktivne instalacije.