Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Romeo i Julija“ u Cineplexxu

Balet „Romeo i Julija“ biće direktno prenošen iz Boljšoj teatra u bioskopu „Cineplexx Delta City“ u Beogradu 12. maja od 17 časova.

 Izvor: foto: Promo

Nastao sredinom 20. veka prema istoimenoj drami Vilijama Šekspira, „Romeo i Julija“ jedan je najpopularnijih baleta danas. Smatra se jednim od najcenjenijih dela kompozitora Sergeja Prokofjeva, kako zbog bogatih melodijskih sekvenci, tako i zbog velikog broja različitih ritmova i nezaboravnih glavnih likova.

Današnja koreografija je obnovljena verzija prve postavke u koreografskom videnju Jurija Grigoroviča. Šekspirov svet je uopšten, očišćen od svakodnevice, a pozornica lišena svih detalja koji nemaju neposredne veze s glavnom temom. Grigorovič je glavni lik razvio prema sopstvenim sećanjima na Nataliju Besmertnovu, njegovu prvu Juliju (1978.) i glavnu inspiraciju. U ovom izvođenju glavne likove dočaraće prvak Boljšoja Aleksandar Volckov i i solistkinja Ana Nikulina.

Karte za ovaj, inače poslednji prenos u sezoni 2012/2013, su u prodaji, a više informacija možete pronaći na veb adresi www.cineplexx.rs.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity