Pre tačno 19 godina na malim ekranima širom sveta prvi put je predstavljena serija koja je izazvala televizijsku revoluciju, serija koja je teme poput Manolo Blahnik i Louboutin cipela, Njujorka, Cosmopolitana i naravno seksa postavila na sam vrh liste najzanimljivijih i ubrzo postala omiljena među ženama iz svih krajeva sveta.

Gotovo da nema žene koja ne zna za priču o četiri emancipovane, uspešne tridesetogodišnjakinje koje se uporno trude da ostanu samostalne, ali i da pronađu muškarce koji će ih takve voleti. Ova serija, zasnovana na istoimenoj knjizi Candace Bushnell, za kratko vreme osvojila je svet i brojne nagrade.

Imali smo priliku da kroz 6 sezona i 93 epizode ispratimo sve najzanimljivije detalje iz života glavnih junakinja – Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlote (Kristin Davis), Mirrande (Cynthia Nixon) i, najverovatnije omiljene među muškom publikom, Samanthe (Kim Cattrall), koje su srušile mnoge tabue i otvoreno progovorile o seksualnoj ravnopravnosti žena i muškaraca. Žene širom sveta su osetile olakšanje jer je neko progovorio umesto njih, a muškarci su potajno gledali seriju da vide šta se to njihovim ženama dopada.

Dokaz popularnosti ove serije je i to da je uvedena turistička tura lokacijama u Njujorku na kojima su snimani kadrovi serije, a SarahJessica Parker postala je modna ikona i sinonim za stil iako je izjavila da u privatnom životu neme nikakve sličnosti sa Carrie Bradshaw.