Masivna oprema stiže u 25 šlepera, a u Areni će biti formirane dve “pokretne” bine. Koncert Rodžera Votersa sastoji se iz dva dela od po 60 minuta koji su razdvojeni pauzom od 25 minuta. I tokom pauze, na Zidu se projektuju slike. Koncert počinje u 19.30h a Rodžer Voters na scenu izlazi na vreme.

“The Wall” je vrhunska produkcija koja prevazilazi sve do sada viđeno. U pitanju je koncert, predstava, film, putovanje kroz vreme, vizuelno i muzičko iskustvo, događaj koji se ne može opisati već se mora doživeti, navode organizatori.

Pre 2010, “The Wall” produkcija je bila suviše glomazna da bi krenula na turneje, ali izgradnja savremenih arena i poboljšanja u tehničkom prenosu, razrešile su ovaj problem. Voters je osavremenio izgled i atmosferu šoua kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je “The Wall” i učinila legendarnim i dalje inspiriše nove generacije svojim veličanstvenim prikazima i čulnim spektaklom od kog vam zastaje dah.

Na prestižnoj dodeli nagrada Pollstar Music Industry 2011. u Los Anđelesu za koje glasaju članovi iz muzičke industrije, “Roger Water – The Wall live” osvojio je dva najviša priznanja za “Major Tour of the Year” i “Most Creative Stage Production”. I za 2012. The Wall ponovo osvaja titulu  “Most Creative Stage Production” i “Major Tour of the Year”

The Wall je nagrađen i za najpopularniji evropsku turneju godine od strane evropskih promotera na “International Live Music Conference” u Londonu održanoj u martu, 2012. godine

Ulaznice za koncert u Srbiji, najjeftinije su na celoj turneji i kreću se od 3900 do 7500 dinara i mogu se  nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Kombank Arene, Bilet centra    Beograda, Doma omladine, „Ušće“ Shopping centra kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.