Poznati violinista na svojoj novoj turneji nastupa u manjim, akustičnim dvoranama. U prvom delu koncerta muzičar izvodi Bachov preludijum iz Partite broj tri, u E duru, kao i drugi, treći i četvrti stav (Fugue, Andante, Allegro) iz Bachove Sonate broj dva, u a molu.

U drugom delu koncerta publika će imati priliku da uživa u virtuoznom izvođenju džez klasika, Fats Wallera. Njegove kompozicije i izvođenje uticali su na razvoj džez muzike kakvu poznajemo danas. On je tvorac poznatih džez standarda kao što su: “Ain’t Misbehavin”, “Squeeze Me” i  “Honeysuckle Rose”.

Na sceni Kolarca Nigel će nastupiti sa još tri muzičara, među kojima su: Rolf Bussalb (gitara), Yaron Stavi (bas) i Krzysztof Dziedzic (bubnjevi).

Već više od dvadeset pet godina ovaj britanski violinista važi za jednog od najpriznatijih virtuoza na svetu. Njegov jedinstveni talenat uneo je novu perspektivu kako u klasičan tako i u savremeni koncertni repertoar, čime je Nigel Kennedy postao violinista sa najviše prodatih albuma na svetu.

Ulaznice za koncert su u prodaji od četvrtka, 12. septembra na blagajni Kolarca.