Monodrama po motivima istoimenog romana francuskog pisca srpskog porekla Vladana Radomana svojom premijerom otvorila je Malu scenu "Madlenianuma", a sada će biti igrana u novom prostoru - na Velikoj sceni, sa gledalištem na istoj. 

 "Ledeni svitac" je ispovest mladog Vijetnamca koji otkriva pogled na tri sveta - na svet njegovog detinjstva u jednom nesrećnom delu Azije, na Zapadni svet, preko Francuske u kojoj se mladi Vijetnamac obreo usvajanjem, i na evropski Istok preko poočima Jugoslovena (Srbina) koji se ne snalazi baš najbolje na tom Zapadu. Bezazlenost ovog mladića sa njegovim istočnjačkim pogledima na svet, život i samog sebe, pomažu nam da njemu tuđ, a nama poznat svet vidimo u novom svetlu. Taj svet i nama samima u ovoj drami postaje apsurdan, humoran do tragikomičnosti, često surov i ponekad, samo ponekad, plemenit. 

Adaptaciju romana uradio je Jovan Ćirilov, režija je Tanje Mandić Rigonat, a igra briljantni Goran Jevtić koji će svojom nadahnutom kreacijom povesti publiku na egzotično produhovljeno putovanje. Kostimograf predstave je Milena Jeftić Ničeva Kostić, a scenograf Aleksandar Denić koji ostvarivši realističan izgled stanice pariskog metroa čini da se monodrama "Ledeni svitac" u scenografskom pogledu itekako ističe u odnosu na većinu srpskih monodramskih projekata.