Kada krenete u obilazak, ponesite bilo šta što možete, od flašice vode do konzerve hrane, ćebadi, sredstava za higijenu, obuće i garderobe, a to možete ostaviti u Etnografskom muzeju, Istorijskom muzeju Srbije, Vojnom muzeju i Kući kralja Petra, odakle će štab za vanredne situacije Beograda preuzeti pomoć.

Noć muzeja će i deo prihoda od prodatih karata, uplatiti na otvoreni uplatni račun za pomoć građanima koji su pretrpeli štete od poplava.

O fenomenu kulture i umetnosti kao nasušnoj potrebi i preduslovu identiteta jednog naroda, kao i o potrebi za njihovim postojanjem kako u miru, tako i posebno u časovima nespokojstva, depresije i nostalgije govore mnogobrojna svedočanstva vrhunskih umetničkih dela, pozorišnih predstava, muzičkih izvođenja koja su nastala za vreme ratova, katastrofa i teških vremena.

Suočeni sa obilnim padavinama, poplavama  i uvođenjem vanredne situacije na teritoriji Srbije, određeni broj gradova i mesta koji je najavio svoje učešće neće biti u mogućnosti da realizuje najavljene programe u subotu, 17. maja.

Prema trenutnim informacijama kojima raspolaže organizacija, Noć muzeja biće odložena u sledećim gradovima i mesta: Petrovac na Mlavi, Obrenovac, Zabrežje, Šabac, Lazarevac, Požarevac, Jagodina, Čačak, Zrenjanin, Golubac, Aranđelovac, Kupinovo, Valjevo, Koceljeva, Trstenik, Irig, Topola.

Programi u Beogradu, Novom Sadu, većem delu Vojvodine, Nišu i Kragujevcu biće realizovani.