U okviru akcije pod nazivom ”Osvrni se i pomozi!”, biće organizovano niz koncerata na otvorenom, na Trgu Terazije (od broja 26 do Terazijske česme).

Koncertna dešavanja biće održana od ponedeljka 26. maja 2014. do petka 30. maja 2014. u intervalu od 12 do 14 časova i od 17 do 20 časova. Svi ljudi dobre volje biće u prilici da daju svoj doprinos (sredstva za higijenu, pelene, hranu za bebe, mleko u prahu, igračke za decu, knjige za poplavljene biblioteke itd).

Akcija ”Osvrni se i pomozi!” počela je još u utorak 20. maja a programu su se pridružili mnogi umetnicima i ljudima dobre volje.

Tokom ove nedelje nastupiće veliki broj umetnika koji su se odazvali pozivu Muzičke omladine Beograda: učenici Muzičke škole Stanković - perkusionisti, ansambl Operetika, duo gitara (David Štrbac i Ema Kapor), violinisti i hor; Aleksandar Simić; Ljuba Dimitrijević i Flauto dolce; Bojana Nikolić i Srpski glasovi, Nataša Tasić- Knežević i Aleksandar Knežević; Nemanja Marjanović i Nataša Mitrović; Kvartet Infiniti; Kvartet klarineta Nevski;solisti opere Narodnog pozorišta, Dejan Maksimović; Hor Dečjeg kulturnog centra, Hor Sveti Simeon Mirotočivi i mnogi drugi.