Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajber pljačke sve učestalije: Kako da zaštitimo svoje podatke na Internetu

Kompanija T-Mobile našla se na udaru pravnih poteškoća, budući da je jedan korisnik odlučio da je tuži.

  Izvor: Foto: Profimedia

Tužba je podneta zbog propusta u sigurnosti zahvaljujući kojima su napadači uspeli da pristupe njegovom nalogu, te ukradu kripto-novčiće u vrednosti od nekoliko hiljada dolara.

Carlos Tapang iz države Vašington optužio je T-Mobile zbog toga što su napadači uspeli da pristupe njegovom nalogu u novembru prošle godine. Hakeri su tom prilikom otkazali njegov mobilni broj, te ga premestili na AT&T nalog kojim su upravljali, a kompanija nije uspela da sanira ovaj incident sve do sledećeg dana, kada je broj vraćen korisniku. Kada su preuzeli kontrolu nad njegovim brojem, napadači su uspeli da promene lozinku na jednom od naloga za čuvanje kriptovaluta, te ukradu 1.000 OmiseGo (OMG) tokena, kao i 19,6 BitConnect jedinica.

Napadači su potom ukradene kriptovalute zamenili za 2,875 bitkoin-a, te ih prebacili na svoj nalog. U tom trenutku jedan bitcoin je vredeo 7.118 dolara, te su hakeri tom prilikom ukrali oko 20.466 dolara. U tužbi se navodi da je T-Mobile odgovoran za krađu, budući da je trebalo da implementira PIN kod u okviru naloga žrtve, što pre navedenog incidenta nije učinjeno.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena i odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity