Foto: Kurir, Peđa Vučković, Zorana Jevitć, Aleksandar Ljubičić

Festival Coca-Cola x New Year’s District obeležili su dani sjajnog programa, divnih humanitarnih akcija i žurki uz neverovatno zabavnu muziku i kvalitetne izvođače. Ali čaroliji još uvek nije došao kraj, jer nas u najluđoj noći na Topličinom vencu, u Parku vojvode Vuka očekuje doček Nove godina za pamćenje.

Sve do 8. januara 2019. godine možete biti deo autentične zabave na New Year’s Districtu, a svi gosti  koji su u prethodnim danima posetili ovaj festival svedoci su da je baš ovaj događaj u Beograd doneo praznični duh svetskih metropola. Novogodišnja dekoracija koja donosi radost, Coca-Cola mašina dobrih dela i druženje sa Deda Mrazom, dokazuju da je Coca-Cola x New Years District mesto na kojem vredi zamisliti iskrene želje za 2020. godinu.

Kao uvertira za sjajnu prednovogodišnju zabavu bili su nastupi DJ Nicole D I DJ I’gora, a veliki trag na ovogodišnju prazničnu euforiju svakako je ostavila novogodišnja trka pod maskama. Klub “Running tribe” organizovao je praznični trening na kojem je povorka veselih trkača pod maskama izabrala festival New Year’s District za start i cilj šarene trke. Trka je otpočela na Topličinom vencu, nastavila se kroz glavne ulice grada Beograda, a trkači su kraj trke proslavili uz bogatu ponudu zanimljivog programa, ukusne hrane i pića na New Year’s Districtu.

Subota i nedelja su najlepši dani na ovom festivalu još od samog početka, jer tada najmlađi posetioci uživaju u pažljivo odabranom programu za decu. Tako su iskre radosti tokom vikenda izmamili nastupi mađioničara Strahinje i klovna Balondžije. Njihove tačke iznova motivišu decu da razvijaju maštu i raduju se prazničnoj čaroliji. Mađioničar Strahinja je još od malena učio razne trikove kako bi danas u njegovim tačkama dominirali najpoznatiji trikovi koji su zanimljivi deci različitih uzrasta.

Klovn Balondžija potpisuje režiju dečije pozorišne predstave “Priručnik za zaljubljivanje” u kojoj takođe tumači lik klovna, a ljubav prema ovom poslu čini ga pravim profesionalcem u animiranju dece.

Beogradska filharmonija za decu i Ivan Tasovac uveli su mališane u novogodišnju atmosferu i upoznali ih sa najpoznatijim Bečkim valcerima.

Za nezaboravnu žurku u subotu svakako je zaslužan El Jazzyra bend čija je kvalitetna muzička vizija potvrđena kroz angažmane na različitim svetskim destinacijama, kako kroz klupsku, tako i festivalsku formu. Koncept “live act” nastupa uz pratnju DJ-a je ono što ih čini prepoznatljivim. Posetioci su đuskali uz perfektan “deep house” zvuk kroz koji su na autentičan način bili protkani i mnogi drugi muzički žanrovi.

Nedelja je dan za odmor, ali i opuštanje i zabavljanje u korisnim i kreativnim aktivnostima. Tako je jučerašnji dan obeležila specifična aktivacija “fashion exchange” koju je na New Year’s District doneo najprodavaniji modni magazine ELLE.  Posetioci su doneli staru odeću, a modni stručnjaci su joj dali novi sjaj. Kroz ovakvu reciklažu garderobe značajno doprinosimo očuvanju planete i negujemo ekološke vrednosti. Družili smo se, naučili nešto novo i kreativno, a neki posetioci su od stare odeće stvorili savršene modne kombinacije koje će moći da  nose na novogodišnjoj proslavi. Kako bismo raspoloženi dočekali ponedeljak pobrinuo se DJ Jazzy Sad i neverovatno dobar zvuk džez muzike u kombinaciji sa zanimljivim elementima iz drugih muzičkih pravaca.

Partneri New Year’s Districta su Coca-Cola, Opel, Turistička organizacija Srbije, Superstar TV i Orbit.

Nijedan posetilac festivala nije ostao ravnodušan na Coca-Cola mašinu dobrih dela. Svako ko pokrene ovu magičnu mašinu učestvuje u novogodišnoj akciji kompanije Coca-Cola za pomoć i prikupljanju paketića za decu i mlade ometene u razvoju. Još jedna divna Coca-Cola akcija na New Year’s Districtu je i kreativna kućica za reciklažu u kojoj gosti festivala od stare ambalaže prave predivne ukrase i predmete, a neki od njih mogu postati i savršen poklon za Božić ili Novu godinu.

Svakog dana na Coca-Cola x New Year’s Districtu, kao i u najluđoj noći, možete uživati u slanim i slatkim specijalitetima i ukusnim napicima. Najlepše ukuse donose restoran Lorenzo & Kakalamba, Burger House, vinarija Vinore, slatkiši Sapore i topli i hladni Fuzetea čajevi.

Superstar TV je u prethodnim danima festivala organizovao zimski bioskop na otvorenom, a posetioci su uz kokice uživali u projekciji domaćih serija i zasladili se toplom čokoladom.

Opel je za goste festivala pripremio i zanimljivu nagradnu igru. Svi koji su učestvovali u Opel Memory Game aktivaciji osvojili su zanimljive poklone i proverili svoju memoriju i koncentraciju.

DOČEK 2020. GODINE KOJI ĆE ZADOVOLJITI SVA VAŠA OČEKIVANJA

New Year’s District nudi specijalan program za dan koji za sve nas predstavlja novi početak, radost i slavlje. Žurka nije samo u ponoć, jer na ovom festivalu u dobroj muzici uživaćete 31. decembra već od 17 časova kada počinje nastup najtraženijeg DJ dvojca u gradu, DJ Iron-a i DJ Oysha. Od 21 do 23 časa zabavljaće vas energični Gitarinet Groove System. Za Gitarinet kažu da je bend koji se ne sluša, već se doživljava. Razne hitove doneće na drugačiji način u kombinaciji različitih instrumenata i dobrih vokala, a budite sigurni da ćete se uz njihov energičan miks novoj godini približiti razigrani i u sjajnom raspoloženju. Od 23 i 15 do 00 i 30 očekuje vas nastup SevdahBaby live & Ivana Vladović. Ovaj popularni electro-pop duo probudiće vatromet emocija, zapaljivu atmosferu i spektakularan doček Nove godine.