Vruće leto je najbolje kad ga provodite među mirisnim, svežim biljkama, voćem i povrćem, sa prijateljima, osobama koje volite, uz knjigu... Ako imate balkon ili terasu, možete uzgajati širok spektar povrća, biljaka, trajnica, cveća i vinove loze, bez obzira na veličinu prostora. Potrebno je samo malo strpljenja i truda i mnogo ljubavi. Ako nemate mogućnost da napravite sopstveni vrt, mi smo našli genijalno rešenje.

Da premotamo priču na početak.

Prvo pitanje je koje su najbolje biljke za uzgajanje na balkonu ili terasi? Izbor pravih biljaka je najvažniji i nemojte žrtvovati prostor na nešto što neće napredovati. Količina sunčeve svetlosti je krucijalno pitanje.

Da li je vaš balkon okrenut ka jugu i da li prima direktno sunčeve zrake tokom celog dana? Kaktusi, mnoštvo cveća i većina povrća - ako se dobro zalivaju - veoma će s obradovati južnoj strani.

Ako je vaš balkon okrenut ka severu ili je tokom većeg dela dana u senci drugih zgrada, obratite pažnju na biljke koje podnose slabu osvetljenost, recimo paprati i begonije.

Čak i zeleniš može da raste na balkonu koji je manje od pola dana izložen suncu. Zato, lopaticu u ruke i zasadite blitvu, spanać ili zelenu salatu. Ove povrćkice odlično se snalaze i na “tamnoj strani”, što je odlično za vaše kulinarske namere.

Zeleni asortiman iz sopstvene baštice možete oplemeniti divnim brusketima sa sušenim paradajzom, pršutom, maslinama, ceđenim voćem… Pozovite prijatelje na druženje i rashladite lenjo letnje popodne svežim zalogajima i pićima. Svežinu bašte negujte u Garden Fresh frižideru, vašem ličnom asistentu u pametnom čuvanju namirnica.

Napredne funkcije doslovno same prate vaše potrebe:

  1. AdaptTech – prilagođava temperaturu prema vašim navikama i produžava svežinu hrane IonAir with
  2. MultiFlow 360° - jonizovani vazduh uklanja neželjene mirise i čuva hranu u savršenom stanju Convert
  3. FreshZone – konvertuje namenu fioke za meso, kako bi voće i povrće dugo ostalo svež

U svakoj priči najvažnija je ljubav i tako je i sa ovom pričom o sopstvenom vrtu.

Trend ovog leta je da se izdvojite originalnim, svežim pristupom životu, posle duge pauze u kojoj nismo baš mnogo uživali u sitnicama koje čine život lepim. Iskoristite svaki tren pametno, družite se, volite se, smejte se, čitajte, pevajte naglas, obucite se po svojoj volji, kuvajte, plešite. Prepustite tehnologiji da umesto vas brine o svežoj hrani.