Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

100 000 POTPUNO ONLINE KREDITA U MOBI BANCI: Napravljen je ogroman pomak u digitalizaciji kreditnih proizvoda!

Mobi banka izdala je više od 100 hiljada potpuno online keš kredita, što pokazuje da je, pored digitalizacije transakcionog bankarstva, napravljen ogroman pomak u digitalizaciji kreditnih proizvoda na srpskom tržištu.

 0001 (1).jpg Izvor: Promo

Svi potrebni podaci za izdavanje keš kredita, kartica ili dozvoljenog minusa, prosleđuju se brzo, praktično i lako zahvaljujući usluzi „Moji podaci za banku“ preko portala eUprava. Ova usluga omogućava građanima da zamene potvrde o zaradi koje izdaje poslodavac.

„Prekretnica od preko 100 hiljada izdatih online kredita odražava uspeh naše strategije kao prve online i digitalne banke u regionu, ali je takođe pokazatelj impresivnog stepena digitalizacije Srbije. Na partnerstvu u digitalizaciji moramo da zahvalimo Vladi Srbije i Narodnoj Banci Srbije i Guverneru bez koje ništa ne bi bilo moguće“, izjavila je Marija Popović, članica izvršnog odbora Mobi Banke.

Lako do kredita uz eUpravu

Ukoliko niste korisnik eUprave, kredencijale za bezbednu prijavu dvofaktorskom autentikacijom možete preuzeti kod Mobi Banka savetnika u Telenor šopovima. Do sada je Mobi Banka izdala više od 1200 parametra za registrovanje na portal eUprave.

Nakon prijave na portal, iz menija usluga pokreće se usluga „Moji podaci za banku“. Podaci se zatim, uz saglasnost, odmah prosleđuju banci. Nakon toga, na internet aplikaciji Mobi Banke, u Katalogu proizvoda, korisnici mogu da odaberu željeni kreditni proizvod.

Mikrokreditirano više od 220 hiljada digitalnih uređaja

Narodna Banka Srbije usvojila je 2020. godine paket privremenih mera sa namerom da se pojednostavi i ubrza procedura odobravanja manjih kredita sa kraćim rokom otplate.

„U periodu od prethodnih godinu dana, zajedno sa Telenorom kreditirali smo kupovinu više od 220 hiljada mobilnih telefona na rate bez kamate. To je najmasovniji proizvod naše banke, ali i veliki podsticaj daljem razvoju digitalizacije. Iz ovog proizvoda jasno je da je mikrokreditiranje u Srbiji dugoročno održivo i da predstavlja veliki benefit za građane“, rekao je Aleksandar Bogdanović, izvršni komercijalni direktor Mobi Banke.

Narodna Banka paketom COVID mera ublažila je efekte krize, građanima obezbedila lakši pristup sredstvima i mogućnost mikrokreditiranja, a bankama mogućnost daljeg razvoja proizvoda.

„Verujemo da je, uz minimalne izmene postojeće regulative, moguće stvoriti još podsticajnije uslove za razvoj mikrokreditiranja, bez ugrožavanja namere regulatora da se spreči prekomerno zaduživanje građana. Uvećanje iznosa mikrokredita omogućilo bi svim građanima da priušte najsavremenije uređaje, i stimulisalo dalji privredni rast“, dodala je Marija Popović.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity