Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZLOŽBA BESKONAČNI ČVOR OD 6. DO 15. DECEMBRA U MUZEJU GRADA BEOGRADA: Preplitanje prirode i duše u radu Vere Vuksanović

Saznajte sve o predstojećoj izložbi pod nazivom ''Beskonačni čvor''.

 Vera Vuksanovic 4.jpg Izvor: Vera Vuksanović

Multimedijalna umetnica Vera Vuksanović predstaviće svoju drugu samostalnu izložbu u periodu od 6. do 15. decembra u Muzeju grada Beograda. Izložba pod nazivom „Beskonačni čvor“ dotaći će ljubitelje umetnosti i fotografije, prikazujući fotografije prirode nastale na način koji je čak i samoj autorki bio iznenadan.

„Beskonačni čvor je postavka fotografija u kombinaciji sa svetlom, koja će nas podsetiti na čvorove koje svi imamo oko srca. Iako takvi čvorovi mogu da deluju i kao zagrljaj i kao stega, ono što nas budizam uči je da beskonačni čvorovi simbolizuju put ka empatiji i mudrosti, odnosno lepoti. Neke će ovi radovi asocirati na prirodu, neke na ljubav, ali verujem da će svako u njima naći nešto što za njega predstavlja neraskidivu vezu emocija, privrženosti, zamršenih osećanja koja čine da se osećamo živima. Energija koju sam osetila kada sam prvi put izlagala navela me je da se ponovo, na nov način, obratim posetiocima i podelim sa njima svoj beskonačni čvor“, izjavila je Vera Vuksanović.

Svaki od kadrova koji je zabeležen priča jedinstvenu priču, ali ono što je posebno jeste da je tokom fotografisanja aparat upao u more, te je bez daljih namernih izmena napravio foto-manipulaciju koja nam daje apstraktne prizore, čiste trenutke bez jasnog vizuelnog sadržaja, ali s punim čulnim doživljajem.

 Vera Vuksanovic 1.jpeg Izvor: Vera Vuksanović

O umetnici

Kroz ličan i interaktivan rad, Vera Vuksanović se bavi estetikom i emocijama, praveći artefakte koji nam prezentuju reči i simbole kroz savremene medije. Ti mediji su neonski ispisi, kućni dekorativni predmeti, fotografije, foto-manipulacije i, Beograđanima već dugo prepoznatljive LJUBAV lampe koje su deo Verinog projekta Light my box (od 2015) kao i tanjiri Light my plate, proistekli kao deo istog projekta. Prvi put je samostalno prikazivala svoje radove u galeriji Štab 2016. godine, sa neonima i serijom fotografija i naslova koji imitiraju scene iz filmova, aludirajući na život koji se nekada i sam čini više fantastičnim od fikcije. Izložbom „Beskonačni čvor“ drugi put se samostalno predstavljanja beogradskoj publici.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity