Sećam se kada smo imali vremena za sve – ali toga nismo bili svesni. Sate i sate provodile smo sa prijateljicama ćaskajući, učeći, doterujući se, u živopisnim devojačkim sobama i na lokalnim destinacijama; noći su služile za stvaranje kreativnih ideja, ali i za stvaranje nezaboravnih uspomena; nekako se hodalo ulicama bezbrižnije, vrlo često, sa cipelama u ruci, a drugom rukom u nečijoj ruci; nekako su večeri bile toplije, više smo se i glasnije smejali, a budućnost se činila ohrabrujućom.

A onda, osim što je svako krenuo na svoju stranu, život se ubrzao, uskomešao i postao značajno haotičniji. Posao je preokupirao naše živote 24/7, društvene podele svuda su oko nas, a mi često gubimo iz vida da su nas zapravo naši sopstveni izbori doveli do toga da izgubimo stvari koje su nam najviše značile.

Svi imamo različite potrebe i prioritete u životu, ali delimo jednu zajedničku stvar: odsustvo određenih stvari uzrokuje da se osećamo nepotpuno. Zato vas podsećamo na 5 osećaja koji život znače – koji vas vraćaju sebi, ali i onima koje najviše volite.

1. Izlazak iz zone komfora

U toplini naše zone komfora, život je siguran i poznat. Ali ovde se ne dešavaju ključne stvari za naš rast i razvoj, one koje nas menjaju iz korena i pružaju nove perspektive. Naučite da kažete NE tamo gde ste uvek govorili DA, popnite se na vrh planine, otkrijte paraglajding, šetajte sa jelenima, razgovarajte sa strancima... Svaki put kada savladate neki svoj strah, postajete veći, jači i ispunjeniji.

Jelenov greben Privatna arhiva

image00007(1).jpg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

image0 (3).jpeg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

2. Susret s morem

Najlepše uspomene iz detinjstva jesu one sa Jadranskog mora, kada smo plivali i po najvećim talasima, ostajali na obali dok sunce ne zađe sa horizonta. I pre nego što su neurolozi dokazali da je ljudskom telu potrebno 10 dana na moru, znali smo da je plivanje lebdenje, a more biće koje se podjednako snažno grli kao porodica. I da – uzbuđenje je svaki put isto, a doživljaj isceljujući.

image00008.jpeg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

image00010.jpeg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

Piran, Slovenija Privatna arhiva

3. Mamin zagrljaj

Nedavno je Miroslav iza poznate lokalne stranice The Dancing Is Good, kreirao objavu pod nazivom ’’Poruke koje nas sada nerviraju, a faliće nam. Nekima već fale’’. ‘’Šta radiš? Kad ćeš doći kući? Je l si gladna? Što se ne javljas? Je l imaš para?’’ samo su neke od njih, pa se valja podsetiti da sledeći put umesto gunđanja, zapravo uradimo ono što bi naše majke želele – dođemo kući, odvedemo ih na ručak ili putovanje, te grlimo iz sve snage kao kad smo bili mali. Niko ne miriše kao mama, niko nije dom kao mama i niko na svetu nije vredniji od mame.

image00004.jpg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

4. Povratak kući

Gde god da živite i gde god da ste živeli, vaš je onaj grad u kome ste rođeni i u kome su ljudi koji su odredili vaš život. Zato, ne čekajte da sve pođe po zlu da biste se vratili kući. Neka vam to bude kao vikend-odmor u kome ćete otići offline, a sate provoditi sa svojim prijateljima iz detinjstva, porodicom i decom. Potpuno je u redu zaustaviti vreme, podsetiti se kakvi smo nekada bili, izaći u onaj klub gde se ostajalo do fajronta... Ne bežite od prošlosti, ali ne bežite ni od budućnosti, ostanite svoji i sačuvajte najbolje iz svakog dela svog života.

image00006.jpeg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

image0 (2).jpg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

image00003.jpeg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

5. Posao koji (zaista) voliš

Svi znamo za onu floskulu da ako ’’odabereš posao koji voliš, nećeš morati da radiš ni dana u svom životu’’. Jedna je od istinitijih. Posao je preveliki deo života koji je isuviše kratak, a osećaj kada radiš ono što voliš je neprocenjiv zato što znaš da živiš svoju svrhu.

image00002.jpg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Galaxy Z Flip4 telefonom

Ali da bismo bili najbolji u tome, ne možemo sami – biće nam potrebni ljudi, veštine, te najkvalitetniji alati koji rasplamsavaju našu kreativnost. Samsung Galaxy Z Flip4 telefon jedan je od onih važnih saputnika na putu do uspeha. Uz njega možete da realizujete svoje inovativne ideje, izrazite svoju ličnost i date novu dimenziju poslu koji volite, a evo i zašto:

image00067.jpeg
Privatna arhiva Fotografisano Samsung Z Flip4 telefonom

• Poseduje kameru koja upija život iz svih uglova

Kroz najsvestraniju telefonsku kameru na svetu moći ćeš da uhvatiš život oko sebe iz svih uglova – i to će biti apsolutno najbolji snimci. U rasklopljenom položaju možeš da se namestiš dok FlexCam režim kontroliše kameru i slikaš grupni selfi bez korišćenja ruku iz perspektive koja obara s nogu.

• Sve što je važno možeš da vidiš na glavnom ekranu

Spoljašnji ekran od 1,9 inča nudi ti još više informacija i kontrole.

• Superbrzo punjenje koje traje ceo dan

Nadograđeni procesor od 4 nm sarađuje sa dugotrajnom baterijom od 3700 mAh (tipično) kako bi obezbedili napajanje koje traje satima. Kada se baterija skoro isprazni, uključi superbrzo punjenje ili izbegni kablove koristeći brzo bežično punjenje. Zbog toga je idealan za one koji se

• Stil i funkcije koje staju u džep

Samsung Galaxy Z Flip4 uređaj dolazi u 4 različite boje: lila ljubičasta, grafitna, ružičasto-zlatna i plava. Mali ali impresivan, ovaj telefon je dovoljno kompaktan da stane na dlan, ali ostavlja veliki utisak svojim finim, diskretnim bojama koje odgovaraju tvom stilu.