Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održane NATIONAL GEOGRAPHIC RADIONICE ZA DECU u okviru Jevremove ulice susreta

Gradska opština Stari grad je i ovog aprila održala tradicionalnu manifestaciju "Jevremova ulica susreta", a u obeležavanju im se pridružio i National Geographic sa radionicama za decu.

 Next-Buci-Buci3.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Po dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja smestili smo naše kutke u koje smo dočekivali najvažnije goste – decu, čije smo mozgiće želeli da zaposlimo.

 National-Geographic_radionice-za-decu.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Ušuškano ispod krošnji, travnato poljanče dvorišta, Bući Bući je pretvorio u Dečiji grad. Štafelaji s platnima, kao i kutije popijenih Bući Bući sokića, bile su spremne da deca na njima slikaju ambalažu onako kako bi oni želeli da izgleda.

 Next-Buci-Buci.jpg Izvor: Stefan Stojanović

 Next-Buci-Buci5.jpg Izvor: Stefan Stojanović

 Radionice-za-decu_2.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Čitava manifestacija održana je 22. aprila, na Dan planete Zemlje, a National Geographic je ponosan što je Zemljin rođendan proslavio upravo s decom! Naša Planeta nas je za svoj dan obradovala suncem, a Rosa najzdravijim pićem – vodom, kojom su deca neograničeno mogla da se osvežavaju.

 Rosa.jpg Izvor: Stefan Stojanović

U mesecu u kom smo obeležili Uskrs, na radionici koju nam je obezbedilo Generali Osiguranje, deca su bila umazana od kreativnosti! Četkice su umakali u omiljene boje i nanosili ih na veliko prolećno jaje. Ona manja, jaja od stiropora, ukrašena Generali lavićima, mogli su da odnesu kući.

 Generali.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Ove godine imali smo i jedan Počudni kutak. Umetnica Anđela Đermanović, članica i jedna od osnivača udruženja Počudište, kroz priču i ilustracije je upoznavala decu s različitim bićima mitologije Balkana. Posle priče, deca su sama kreirala svoja bića kojima su dodeljivali supermoći.

 Pocudiste_Mitska-bica2.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Abakus, Play Mais, graditelji... Sve su to već dobro poznate radionice naših prijatelja, škole za razvoj intelektualnih veština BrainOBrain. Na abakusu, internacionalnoj računaljci, deca su razvijala intelektualne sposobnosti i igrala igre poput Flash Cards i Speed test koje podstiču fokus i kreativno razmišljanje. Od uvek popularnih Play Mais flipsija, nastajali su najrazličitiji oblici, a praveći ih deca su koristila maštu, izražavala emocija i kroz igru unapređivala komunikacijske veštine. Graditelji nisu ništa manje popularni od Play Maisa! Set za gradnju kuća od 50 elemenata kojim se podstiče prostorna inteligencija, logika i sposobnost kreativnog rešavanja, jedna je od prepoznatljivih BrainOBrain aktivnosti.

 BrainOBrain_abakus.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Bila su tu i pletena uskršnja jaja – UčenIQ, gde su naše pametnice kroz motoričku vežbu pletenja trakama papira ukrašavali šablon za uskršnje jaje koje su nosili kući.

Sa udruženjem Mensa pravili smo i rakete! Aerodinamične i neobične, nastale su od šarenih papirića i slamčica, koje su mali inženjeri kasnije nosili kući!

Čarobna frula i Ostrvo sa blagom bile su umetičke radionice Eva Art-a, na kojima su deca crtala, oblikovala plastelin i stvarala kostime za predstavu.

 EvaArt.jpg Izvor: Stefan Stojanović

A onda je nastala vriska! U dvoriše Muzeja Vuka i Dositeja ušetao je Stiv – omiljeni lik iz Minecraft sveta! KIBERone, škola programiranja za decu, organizovala je Minecraft žurku i lutriju u kojoj svi pobeđuju.

Na kreativnoj radionici "Kroz engleski jezik do uskršnjih figurica", koju je pripremio Equilibrio kids, naši budući istraživači su pravili kroz pravljenje uskršnjih ukrasa učili engleski jezik i postajali kraljevi i kraljice ovog jezika kroz učenje engleskog jezika i usvajanje uskršnjeg vokabulara.

 Equilibrio.jpg Izvor: Stefan Stojanović

U organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja pripremljena je radionica "Oživi prirodu", inspirisana izložbom Nadežde Petrović. Crtanjem i lepljenjem različitog materijala nastajali su trodimenzionalni pejzaži, a učesnici radionice učili su o slavnoj umetnici.

Hvala svima koji su bili deo događaja!

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity