Koliko god da je važan adekvatan izbor lekara, podjednako je važno i da savesno i odgovorno birate proizvode koji će se koristiti u tretmanima. Odlučite se za kvalitetne i proverene preparate, jer samo oni mogu da daju željeni efekat, a bez rizika i neželjenih posledica.

Upravo se za ovo zalaže i oko 300 evropskih stručnjaka estetske medicine, koji su se okupili na velikom Masterclass-u „Belotero VS Radiese“ u Beogradu. Masterclass je organizovala kompanija „Medis“ i „Medis Aesthetics Academy“ - zastupnici za dermalne filere za svetski poznatu kompaniju „Merz Aesthetics®“- globalnu, vodeću kompaniju u području medicinske estetike čija je svrha podsticanje samopouzdanja i pomaganje ljudima širom sveta da izgledaju, osećaju se i žive bolje. Merz Aesthetics® je pionir u estetskoj industriji, а njihov klinički dokazan asortiman proizvoda uključuje dermalne filere, neuromodulator, uređaje i tretmane za neinvazivno podmlađivanje i zatezanje kože lica, dizajnirane da zadovolje potrebe svakog pacijenta uz najviše standarde sigurnosti i efikasnosti. Proizvodi s kojima radi „Medis Aesthetics“ su Belotero i Radiesse dermalni fileri.

Masterclass u Beogradu vodili su dr Raj Acquilla, iz Velike Britanije, internacionalni Merz trener, jedan od najuticajnijih stručnjaka na svetu kada je reč o estetici lica, dermalnim filerima i neuromodulatorima i dr Jani van Loghem ekspert svetskog glasa, autor brojnih stručnih članaka i istraživanja o dermalnim filerima, koi je takođe internacionalni Merz trener. Našu zemlju je na ovom materclassu predstavljala dr Gorana Bijelić, jedan od najvećih eksperata u Srbiji kada je reč o dermalnim filerima, regionalni trener za Merz Aesthetics, suosnivač i predsednica SESIAM-a, Udruženja interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije.

dr Dudukovic dr van Loghem dr Bijelic dr Acquilla.jpg
Promo 

Ovaj ekskluzivni jednodnevni skup lekara iz cele Evrope, koji je za jedan dan učinio Beograd internacionalnim centrom estetske medicine, skrenuo je pažnju javnosti svojim osnovnim načelom: zdravlje i bezbednost pacijenta su na prvom mestu, a umerenost je jedini ekvivalent lepoti.

Nove tehnike, metode, aplikacije, pristup pacijentu, svetski trendovi u medicini i estetici, ali i svetski trendovi u poimanju lepote i lepoga – skin quality i umerenost bili su u fokusu ovog masterclassa. Događaj je bio podeljen u dva dela: teorijski, s predavanjima, i praktični, gde su lekari uživo aplicirali, tj. prikazali svoju tehniku i prednosti filera iz kolekcije Merz-ovih filera, na pacijentima.

Savesno birajte proverene i testirane filere

- Ni jedan pacijent ne treba da dobije „standardnu terapiju“. Naše je obaveza kao lekara da svakom pacijentu priđemo lično, da tražimo iza lica emociju, da iza odgovora na naše pitanje, tražimo još odgovora. Možda će pacijent doći sa zahtevom da povećamo usne i mi možemo ga poslušamo i - pacijent odlazi srećan. Ali da li će zaista biti zadovoljan i za nekoliko godina? Zato postavljamo pitanja, ko ste vi, a šta želite zapravo da budete? Gledamo širu sliku i onda često dođemo do toga da usne uopšte nisu problem. Svaki pacijent ima svoje poimanje lepote ili privlačnog izgleda, ali iza svakog izgleda stoji emocija, karakter. Te dve stvari treba uskladiti - da se vaša lepota slaže za vašom ličnošću, da vaše lice zaista bude odraz vaše emocije, onoga što vi zapravo jeste. Pacijent koji ima samopouzdanje kada se pogleda u ogledalo je zadovoljan pacijent – poručuje dr Jani van Loghem.

Dr Gorana Bijelić objašnjava zašto je lični pristup pacijentu važan i šta je danas trend u estetskoj medicini:

- „Hoću veće usne, podignute kapke, hoću da nestane ova bora“ – kaže pacijent. I ja to uradim? Ne. Prvo razgovaramo, edukujemo pacijenta. Prošlo je vreme previše „napućenih“ usana, nema više preterivanja. Sada su navažniji kvalitet naše kože, zdravlje naše kože. Najvažnije je da podstaknemo kožu da se regeneriše, da ponovo proizvodi ono što joj nedostaje. Sada je u trendu prirodan, zdrav izgled.

masterclass3.jpg
Promo 

Dr. Raj Acquilla, posle ogromnog iskustva u radu sa dermalnim filerima imao je takođe poruku za sve one koji bi da nešto menjaju na sebi:

- Jednoga dana će možda ova vrsta intervencija, za neke buduće generacije, postati rutinska stvar poput stavljanja kreme za lice, šminkanja, odlaska kod frizera... Zato moramo da budemo sigurni da će naša deca jednog dana imati novi pristup svemu ovome, da se trude da izgledaju zdravo, da njihova koža bude zdrava, sveža, da budu najbolja verzija sebe, a ne neko drugi. Da imaju samopouzdanje. Da imaju preparate čiji je kvalitet neupitan i da imaju lekara koji je edukovan, koji zna svoj posao. Da mi možemo jednog dana da kažemo da smo uradili pravu stvar. Tome težimo, tome služe ove edukacije. Zato smo srećni što smo u Beogradu bili u prilici da svoje znanje i kvalitet filera sa kojima radimo podelimo sa preko 250 stručnjaka iz celog regiona, ali i iz Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske...

- Ovi fileri su na tržištu već 15 godina, nisu novi, ali upravo to je njihova prednost. Znamo da su bezbedni za pacijente, znamo da su nam oni sredstvo da naši pacijenti budu ono što žele, da izgledaju kako žele – kaže dr Dr. Mladen Duduković iz Hrvatske, tamošnji vodeći stručnjak iz oblasti estetske medicine, vrhunski stručnjak i za estetsku hirurgiju dojki, konturu tela, neinvazivnu estetsku medicinu i antiejdžing i internacionalni trener za Merz Aesthetics.

Tokom masterclass- a, ovi stručnjaci su upravo to i pokazali - kvalitet i delotvornost filera Belotero i Radiesse koji dolaze iz Merz Aesthetics-a.

masterclass1.jpg
Promo 

Efekat – odmah!

Belotero filer pripada hijaluronskim filerima, a bitno je znati da je hijaluron supstanca koja i inače postoji u našoj koži i pomaže joj da ostane čvrsta i jedra. Tokom godina koža gubi hijaluron, što dovodi do smanjene punoće kože i izgleda koji odaje efekat umora i dodaje godine. Belotero daje instant efekat "popunjenosti" i vraća jedrinu, a na dugoročnom planu pomaže koži da se obnovi i uspostavi optimalan nivo hijalurona. Belotero fileri se koriste za zaglađivanje površinskih i umerenih linijica i bora, korekciju dubljih bora, korekciju volumena usana i vraćanje volumena i punoće licu. Daju i instant i dugoročne rezultate, a puni efekat postiže se oko nedelju dana posle tretmana. Belotero sadrži hijaluronsku kiselinu, koja se prirodno nalazi u sastavu kože, pa se smatra bezbednim i ne zahteva alergijski test.

Korigovanje Madoninih ruku

Radiesse fileri su inovacija na tržištu filera. Sastoje se od kalcijum-hidroksiapatita, supstance koja se nalazi u našim kostima i zubima. Kako funkcioniše? Kalcijum na sebe lepi 'fibroblaste' koji su glavni za proizvodnju kolagena i elastina. Naš organizam, tako podstaknut, počinje da stvara mrežu vlastitog kolagena u koži zbog čega Radiesse zovemo „fabrikom mladosti“. Efekti su odmah vidljivi, ali ono što ovaj filer radi na dugoročnom planu je razlog zašto je toliko hvaljen: on zapravo formira novi kolagen. Može se koristiti za tretmane lica, vrata, dekoltea i šaka. Poznato je da je Madona često nosila rukavice, jer je na šakama imala jasno „ocrtane“ žile. Upravo je po njoj trend pomlađivanja ruku nazvan „korigovanje Madoninih ruku“. Radiesse je jedno od najmoćnijih injektibilnih „oružja“ u borbi protiv vremena i gravitacije, a koje u jednoj injekciji može da objedini svojstva gotovo svih filera – od volumizacije i konturisanja lica, do skin boostera i kontrole vidljivosti strija.