Prošle nedelje, u velelepnom zdanju Geozavoda, čuvena švajcarska časovničarska manufaktura LONGINES i njihov zvanični distributer za Srbiju, ABSOLUT Time, bili su domaćini jednog posebnog događaja. Te noći, u specijalno kreiranom ambijentu inspirisanom italijanskim odnosom prema zivotu – Dolce Vita, slavili smo vanvremensku lepotu, ljubav, eleganciju i luksuz.

587A9634.jpg
Promo 

Kao jedno od najboljih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 19. i početka 20. veka, neobarokno zdanje koje datira jos iz daleke 1907. godine, nije slučajno odabrano za evropsku premijeru nove zenske kolekcije LONGINES Mini Dolce Vita. Upravo iz ovog vremenskog perioda potiču časovnici pravougaonog oblika i art deco dizajna koje je u to vreme ova poznata manufaktura predstavila kao svojevrsan revolucionarni potez svog vremena.

20231027_233832.jpg
Promo 

Diskretnih dimenzija, klasičnog stila, sa estetskim varijacijama koje su u jednu ruku savremene – a u drugu, potpuno vanvremenske, ovo remek-delo časovničarskog umeća personifikacija je tihog luksuza i savremene elegancije ove poznate časovničarske manufakture, još od 1832. godine.

aabdabaa-ff51-488b-b4ab-cb8a9c3ca72b.jpg
Promo 

Nakon predstavljanja kolekcije krajem septembra u Njujorku i sredinom oktobra u Chengduu, velika nam je privilegija da nova LONGINES Mini Dolce Vita kolekcija svoju evropsku premijeru doživi upravo u srpskoj prestonici, uz prisustvo LONGINES Predsednika i CEO kompanije, gospodina Matthiasa Breschana.

Čvrsto verujući da postoji snažna emotivna veza između svakog časovnika i njegovog vlasnika, gospodin Breschan je u svom obracanju naveo da odluka o kupovini sata, nije samo jednostavna odluka o kupovini instrumenta koji ce pokazivati vreme: “ To je jedan čitav novi Univerzum, jer vrlo je verovatno da ce vaš časovnik, nadživeti i vas, i postati deo vašeg porodičnog nasleđa.”

Izvodeći italijanske operske numere i pesmu koja je njen svojevrsni znak raspoznavanja, “Habanera”, Ljubica Vraneš, mecosopran, solista opere Narodnog pozorišta u Beogradu, svojim glasom povela je te noci VIP goste, poznate ličnosti i predstavnike medija, u očaravajuci ambijent Salona 1905, koji je za ovu priliku bio specijalno preuređen po ugledu na italijansko ostrvo Kapri. Limun, masline, old-timer-vespa i prosecco-bar bili su te noći prirodno okruženje u kome je predstavljena nova LONGINES Mini Dolce Vita kolekcija.

IMG_8170.jpg
Promo 

Medju gostima i predstavnicima medija, nasli su se i Ambasador Švajcarske u Beogradu, gospodin Urs Schmidt, glavna i odgovorna urednica magazina Elle Teodora Bogdanović, TV voditelji Danijela Dimitrovska i Nemanja Velikić, influenserka Anastasija Grujić, modna dizajnerka Ines Janković i mnogi drugi. 

U galeriji pogledajte više fotografija atmosfere.

Promo LONGINES MINI DOLCE VITA X ABSOLUT TIME