Igudesman i Jo, proslavljeni muzički virtuozi i majstori komedije, nastupiće  13. septembra u dvorani Kolarčeve zadužbine sa koncertom “A Little Nightmare Music” koji  klasičnu muziku na veoma komičan način približava publici.

Ulaznice se mogu nabaviti na biletarnici  Kolarca po cenama  od 1900 do 2500 dinara. 

Aleksej Igudesman i Hjung Ki Jo (Aleksey Igudesman, Hyung-ki Joo) su klasični muzičari koji su osvojili svet svojim jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom muzikom i popularnom kulturom. Njihovi  nastupi su do sada pregledani više od 28 miliona puta na YouTube, a u mnogim zemljama su nastupali uživo na televiziji. Podjednako su spremni za nastupe u koncertnim salama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a zajednički san im je da  klasičnu muziku učine dostupnom široj i mlađoj publici.

Neke od najvećih zvezda klasične muzike, kao što su Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova i Julian Rachlin, pridružile su im se u otkačenim muzičkim skečevima; Aleksej i Hjung Ki su u više navrata za UNICEF sarađivali i sa glumcima Džonom Malkovičem i nekadašnjim Džejmsom Bondom – Rodžerom Murom.

Pored turneja na kojima sa simfonijskim orkestrima izvode “A Little Nightmare Music“ i “A Big Nightmare Music “,  na akademijama i muzičkim školama širom sveta vode radionice „8 do 88 – muzičko obrazovanje za decu svih uzrasta“, na kojima polaznici stiču samopouzdanje i inspiraciju za sopstvena muzička putovanja.

Igudesman i  Jo nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov mockumentary (lažni dokumentarac) – Everything You Always Wanted to Know About Classical Music / Sve što ste ikada želeli da znate o klasičnoj muzici.

U 2011. godini, u bečkom Koncerthausu, Igudesman i Jo, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana sveta, postavili su svetski rekord u najvećem broju „plešućih violinista“ koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.