Ako tragate za maštovitim mestom gde ćete provesti odmor, vaše molitve su uslišene! Sajtovi poput Airbnba, pa čak i fiktivni poput Ginger B'N'B-a, zaista se trude da svojim korisnicima pruže nesvakidašnje doživljaje.

Ako ste ljubitelj individualnog putovanja, žudite za adrenalinom ili samo za fenomenalnim fotkama na kojima će vam pozavideti svaki živi stvor - na pravom ste mestu! 

Casa Caracol, Meksiko

Pravo mesto za one koji su nekada poželeli da se nađu u unutrašnjosti morske školjke. Ovde možete da se kupate u privatnom bazenu, okruženi kokosovim drvećem, tropskim rastinjem i iguanama koje su često u prolazu. Kuća  je blizu obale i ima svoju veliku, privatnu plažu. Unutrašnjost je opremljena tako da zadovolji svačije potrebe, tu je bračni krevet, kuhinju, wi-fi i kupatilo čiji zidovi su potpuno prekriveni školjkama. 

Nakagin Capsule Tower, Japan

Sigurno ste čuli za takozvane „kapsula“ hotele u kojima gosti spavaju u malecnim sobama, naslaganim jedna na drugu. Srž arhitekture ovakvih spavaćih soba ne leži samo u minimalizmu, već u tome kako da se od njih dobije čitav stan. Ako iznajmite sobu u ovoj zgradi, očekujte prostor veličine ormana gde su svi potrebni dodaci za život iskusno sakriveni. Jedina loša stvar jeste to što tuševi u sobama imaju samo hladnu vodu, za toplu morate da se spustite do jednog od zajedničkih kupatila.

The Romany Caravan, Velika Britanija

Šarmantni vagon nekada je zaista pripadao romskom karavanu! Pored dnevne sobe u kojoj možete da odmarate, unutra je i kupatilo u kome ćete naći sve što vam treba (vlasnici se trude da uvek bude puno kozmetike i dodatnih peškira). Ako ste raspoloženi za romantični vikend, ovo je pravo mesto za vas – ionako ovde mogu da se smeste najviše dve osobe.

Sparrow House, Velika Britanija

U ovoj preslatkoj kućici koja se nalazi na obodima Engleskog sela, doživećete zaista magično iskustvo. Svaki detalj u njoj posebno je osmišljen tako da se do ušiju zaljubite u njen nesvakidašnji enterijer. Unutrašnjost zapravo čini jedna velika prostorija sa bračnim krevetom i kuhinjom, a sa prozora možete da posmatrate beskrajne zelene površine i reku.

Houseboat, Holandija

Neka vas ne zavara to što je reč o brodu - njegovoj unutrašnjosti ne manjka luksuza. Vlasnici ga iznajmljuju samo za praznike budući da tu žive. U prostoru za dve osobe naći ćete wi-fi, veliku kuhinju, kadu i tuš kabinu, pa čak i veš mašinu. Brod se nalazi na jednom od najlepših kanala, a mnoge znamenitosti, poput Muzeja Ane Frank su nadohvat ruke.

Glass Tree House, SAD

U ovoj modernoj, ali skrivenoj kući u šumi možete zaista da se odmorite. Pored svežeg vazduha koji pruža periferija, u kući nema televizora, već će vašu pažnju zaokupiti predivna prirorda koju možete da posmatrate iz svakog ćoška budući da je kuća sva u staklu. Unutrašnjost je vrlo moderna što je čini idealnom da tu provedete vikend sa prijateljima – nije dozvoljen boravak za više od 8 osoba.

Gingerbread B'N'B

Prikupljanje novčane pomoći nikada nije bilo popularnije, a ni privlačnije! Lukava ekipa koja se krije iz ovog sajta zapravo je humanitarna organizacija koja svake godine prikuplja novac za one kojima je on najpotrebniji.

Tekst: Jasmina Avramov