Kako ostati fit na putovanju? (Nije nemoguće!)

Izgovor: Nemam vremena za vežbanje.

Rešenje: Grupacija IHG (Intercontinental Hotel Group) u svom sastavu ima i hotelski lanac Even u čijim sobama se nalazi posebna fitnes zona. U praksi to znači da će vas po check inu u vašoj sobi dočekati parket, lopte za pilates, elastične trake, ali i predlog koje vežbe možete da upražnjavate. 

Affinia hoteli ponose se svojom brigom o zdravlju, njihov Walking Tour Kit sadrži iPod Shuffle sa plejlistom za vežbanje, pedometar i peškir, dok Stay Fit paket uključuje prostirku za jogu, trake, tegove, kao i DVD-jeve sa joga i pilates vežbama. 

Izgovor: Neophodno mi je da me neko motiviše.

Rešenje: U londonskom 45 Park Lane na recepciji možete preuzeti prostirke i elastične trake, kao i video snimke koje je lokalni fitnes guru Matt Roberts snimio specijalno za goste hotela. Kanadski brend specijalizovan za jogu, Lululemon, udružio je snage sa hotelom Shangri-La u Torontu kako bi stovrili seriju filmova od po 25 minuta koji se mogu gledati na televizorima u sobama ili na iPadu. 

Izgovor: U koferu nemam dovoljno mesta za opremu za vežbanje.

Rešenje: Westin već godinama svojim gostima nudi opciju iznajmljivanja New Balance sportske opreme. Članovi loyality kluba hotela Fairmont na zahtev mogu dobiti fitnes opremu sa Reebok potpisom. Dok Trampovi hoteli nude mogućnost preuzimanja Travel Fit paketa koji sadrže Under Armour opremu i iPod.

Usvojite novu (zdravu) naviku dok ste na odmoru 

BARRE

Šta je to: Recimo to ovako: balet sreće pilates – nije vam potrebno nikakvo predznanje kada je reč o plesu. 

Zašto je super: Ništa ne može bolje zagrejati vaše mišiće od nekoliko stotina pliéa u brzoj seriji. 

Gde isprobati: Kalifornijski hotel La Jolla svojim gostima nudi posetu studiju Barre u komšiluku. 

AERIAL YOGA 

Šta je to: Zamislite joga pokrete inspirisane Cirque du Soleil trupom, a sve to se umesto na prostirkama na podu izvodi u svilenim visećim ležaljkama. Ne izmišljamo!

Zašto je super: Uz pomoć gravitacije možete još bolje da se istegnete.

Gde isprobati: Hotel The Fairmont Scottsdale Princess nudi časove. 

STUDIO SPIN

Šta je to: Vežbe visokog intenziteta na biciklima, uz kondicione treninge namenjene gornjem delu tela.

Zašto je super: Uz fizičku aktivnost saberite i odličnu muziku na treninzima i duh zajedništva.

Gde isprobati: Pravo mesto za to jeste terasa na krovu njujorškog kul hotela Refinery.

LITHE METHOD

Šta je to: Kombinacija kardio i vežbi sa tegovima. Pokreti su pozajmljeni iz koreografija navijačica.

Zašto je super: Samo ćemo reći da se može sagoreti 1.000 kalorija za sat vremena!

Gde isprobati: The Stratus Rooftop Lounge sala u hotelu Monaco Philadelphia jeste pravo mesto. 

CROSSFIT

Šta je to: Vežbe u vojničkom duhu. Beskrajni niz sklekova, podizanja i sprintova.

Zašto je super: Svi koji su isprobali ovaj spartanski metod kunu se da je to najdelotvorniji način da se brzo vratite u formu. 

Gde isprobati: Balance Gym Foggy Bottom studio koji se nalazi u okviru hotela Fairmont Washington D.C.

Well-being kao imperativ

Hoteli su se aktivno uključili u borbu za dobrobit svojih gostiju, što podrazumeva „skidanje“ sa stresa (i e-mailova!) posvećenih radoholika. Westin lanac među prvima je u ponudu uvrstio posebnu seriju koja se sastoji od desetominutnih filmića koje su napravili u saradnji sa guruom meditacije Andyjem Puddicombeom. Novi ugostiteljski brend 1 Hotels u svoj fokus stavlja eko ravnotežu i gostima nudi privatne sesije meditacije. 

Sveže ceđeno!

Koliko je neki hotel trendi možete videti samo po jednoj činjenici, pitajte imaju li bar sa ceđenim sokovima! Da, to je trenutno jedan od najvećih trendova u ugostiteljstvu. Kimpton hoteli služe sveže ceđene sokove na teritoriji cele Amerike.

Metropolitan by Como u Majamiju ima i specijalizovan program namenjen sprečavanju oticanja tela, kako biste lagano uskočili u bikini i zaputili se na (božanstvenu plažu). Naravno, i besmisleno kul lanac Ice Hotels nalazi se na zdravoj strani sveta, u njihovom hotelu u Los Anđelesu protiv džet lega možete se boriti uz hladno ceđeni sok Goodness Greens (maslačak i kelj) iz bara Moon Juice.

Spavanje je pola zdravlja

Svi stručnjaci reći će vam kako je za dobro stanje duha i tela neophodno dobro se naspavati. Ponekad su hotelski kreveti toliko udobni da poželimo da se nikada ne vratimo kući (okej, lažemo, to nam se često dešava).

Prošle godine Four Seasons brend kreirao je meni za krevete, tako da sad gosti mogu odlučiti koliko žele da im budu mekani jorgani i jastuci. U novijim hotelima iz lanca Crowne Plaza Hotels zakrivljena daska iznad uzglavlja ima i ulogu zvučne izolacije. Swissôtel u Berlinu nudi i pomoć stručnjaka, doktor Michael Feld propisuje čitavu paletu rešenja onima koji imaju problema sa snom.

Tu su terapija svetlom, brza dremka na posebno dizajniranim foteljama, kao i simulator planinskog vazduha. U londonskom hotelu Corinthia možete naručiti večeru Sleep Menu po uputstvima nutricionistkinje Jeannette Hyde, koja sadrži namirnice bogate tryptophanom (vrsta belančevine) i magnezijumom. Ako im to nije dovoljno, u hotelskom spa meniju nalazi se tretman Sleep Ritual čiji je cilj uspostavljanje balansa energije. 

Priredila: Jelena Karakaš