Vinarija Acumincum

U starom Slankamenu, na padinama Fruške gore nalazi se vinarija sa pogledom na Dunav nazvana po starom rimskom utvrđenju. Smeštena u renoviranoj gradskoj vili koja predstavlja mešavinu savremene arhitekture i dizajna, vinarija Acumincum može da se pohvali izuzetnim ambijentom i bogatom istorijom sa ovih prostora. Sva vina koja se ovde nude proizvode se isključivo od grožđa iz sopstvenih vinograda, između ostalih i sorta Širaz koja, iako nije karakteristična za naše podneblje, zbog dobrih uslova vinarima iz Acumincuma uspeva bez greške. Pored Širaza, možete da uživate i u crnom Burgundcu (Pinot Noir), Frankovki i Viogneru.

Dositeja Obradovića 3, Stari Slankamen

Imanje 4pera

Jedinstvena i uljuljkana atmosfera na Imanju 4pera pružiće vam neočekivani osećaj drugačije vrste odmora. U opuštajućoj tišini, možete da leškarite pored bazena sa koktelom u ruci dok uživate u potpunoj privatnosti. Jedino što vas na ovom skrivenom mestu okružuje jesu životinje, među kojima su i konji koji su na raspolaganju za jahanje uspavanom ravnicom. Kvalitetna hrana, organsko voće i luksuzni apartmani dostupni su svakom pravom hedonisti. Locirano na idealnom mestu, nedaleko od prirodnog rezervata Carska bara, na Imanju 4pera očekuje vas upravo takav, carski, tretman.

Beogradski put 274, Perlez, Zrenjanin

Drinska kuća

Nije tajna da prilikom putovanja kroz našu zemlju svaki putnik nailazi na neverovatnu gostoprimljivost. Upravo takav osećaj, da je gost centar sveta, imaćete ako se zaputite na prelepu Drinu u još lepšu vilu na samoj obali. Luksuzna vila Drinska kuća nudi vam odmor u potpunoj privatnosti gde možete da uživate u bazenu, sauni, đakuziju ili samo jutarnjoj kafi na balkonu sa pogledom na reku. Dok se opuštate u savremenom ambijentu i na čistom vazduhu, ne treba da brinete o obrocima jer vam hrana stiže iz lokalnog restorana iz Bajine Bašte tako da je sve vreme ovog sveta u ovoj prelepoj vili samo vaše.

Drinska kuća, Ovčinja, Bajina Bašta

Mala Ivanča

Uredno podšišana zelena trava, bazen, ležaljke i pool bar... Zvuči primamljivo, zar ne? Na imanju Mala Ivanča očekuje vas upravo takva secenografija upotpunjena savremenim enterijerom istoimenog restorana. Ukoliko ste od onih malo aktivnijih tipova pa vam je za punjenje baterija neophodna fizička aktivnost, imajte u vidu Malu Ivanču. Ovde možete da uživate na opremljenim terenima za fudbal, odbojku ili košarku posle čega vam je na raspolaganju bazen ili đakuzi. Odlična hrana i još bolja vina su kao šlag na torti dok se za večerom opuštate uz neverovatne zalaske sunca i pogled na Avalu.

Mala Ivanča, Beograd


Club Reset

U neposrednoj blizni Novog Sada, u lepšem delu njegove okoline čija je asocijacija Fruška gora, smešten je klub koji je spoj savremene arhitekture i predivne prirode. Luksuzan i moderan enterijer ostaviće vas bez daha, a bela nijansa koja preovladava idealna je za potpuni ugođaj gde je relaks na prvom mestu. Reset je idealno mesto za zabave i manja veselja koja ćete u ovom autentičnom ambijentu doživeti kao pravo osveženje. Ako ste se, ipak, nameračili na mirniju varijantu odmora, ovaj skriveni klub ostvariće svaku vašu želju. Uvrstite Reset na svoju to do listu.

Dr Ketrin Mekfeil 1, Sremska Kamenica, Novi Sad

Vinarija Temet

Vinarija Temet s razlogom nosi titulu najluksuznije. Savremena i neobična arhitektura gde preovladavaju svetle boje sa belom u prvom planu savršeno su uklopljene u pejzaž koji je okružuje. Dolazak je moguć uz obaveznu rezervaciju, a kada prođete taj krug, očekuje vas uživanje u onom što se ovde ipak najbolje radi, a to je proizvodnja vina i njegova degustacija. Oputite se u netaknutoj prirodi dok pijuckate neko od božanstvenih vina iz ove vinarije poput Tri Morave, Ergoa, Rosea, i Pinot Grigioa.

Lozovik bb, Selo Lozovik, Jagodina


Atelje vina Šapat

U romantičnom ambijentu još jednog fruškogorskog seoceta, smestila se autentična vinarija Šapat. Pored restorana i same vinarije, postoje takođe i luksuzni apartmani i sobe uređene najfinijim nameštajem i materijalima. Šapat u sklopu svoje organizacije ima i Klub vina čijim članstvom dobijate pregršt privilegija. Vina, enterijer, eksterijer, vrhunski servirana hrana, kao i brojne umetnine koje krase čitav kompleks, ovu vinariju sa razlogom čine pravim ateljeom. Uživajte u 

visokokvalitetnim sortama vina poput Našeg prvog vina, Chardonnaya, Sauvignon Blanca, Rosea i crvene kupaže Pia dok uz miris Dunava prisustvujete toplom zalasku sunca.

Počenta bb, Novi Slankamen

Vinarija Zvonko Bogdan

Kada zakoračite u vinariju Zvonko Bogdan koja je zatvorenog tipa i dostupna isključivo uz rezervaciju, sigurni smo da nećete odoleti a da ne poželite da tu prespavate barem jednu noć. Ona se nalazi u impresivnoj zgradi urađenoj u stilu građevina iz Austrougarske monarhije na zemlji sasvim pogodnoj za proizvodnju vina. Pored jedinstvenog enterijera rađenog po uzoru na francuske vinske zamkove, ovde možete da uživate u šetnjama prelepim Palićem gde je vinarija smeštena. Prvoklasna vina koja se nalaze u ponudi podeljena su na dve sorte, bele: Sauvignon blanc, Pinot blanc, Pinot grigio i Chardonnay i crne: Merlot, Cabernet franc i Frankovku.

Kanjiški put 45, Palić, Subotica

Tekst: Jasmina Avarmov

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija