Jesen može biti najbolji period za odmor, zbog čega mnogi ljudi praktikuju upravo tada da pobegnu iz velikih gradova i pronađu mir na nekim od najlepših plaža...

Da li ste znali da postoje gradići koji se mogu pohvaliti nešto urbanijom sredinom kao i obalom, te predstavljaju savršenu kombinaciju za uživanje?

Mi vam predstavljamo 10 najlepših koji će vaš odmor pretvoriti u pravo uživanje...

Carmel, Kalifornija

Iako vas sama lokacija u Kaliforniji može zavarati, ovaj šarmantan primorski grad se nalazi na dva sata južno od San Francisca, a sa svojim maglovitim jutrima, čempresima i neravnim obalama, učiniće da se osećate kao da se nalazite u južnom delu Engleske. Glavna gradska plaža Carmel Beach će vam pružiti pravo uživanje u sportskim aktivnostima,kao što su surfovanje i odbojka na plaži.

Foto: Instagram / zobysnomundo

Kenebankport, Maine

Osim divnog centra koji će vas mamiti da se odmorite u obližnjim pabovima i kafićima, Kenebankport poseduje plažu koja tokom septembra i oktobra poprima divne boje jeseni. Naša preporuka je vožnja kajakom na reci Mousam, kao i poseta Goose Rocks Beach, koja se smatra najlepšom plažom u ovoj oblasti.

Foto: Instagram / cory_lyons_photography

Gulf Shores, Alabama

Bele peščane plaže u ovom gradu u Meksičkom zalivu su često meta turista tokom leta, pa je najbolje da ih posetite na jesen kada je vreme još uvek dovoljno toplo za plivanje. Volite morske plodove? U Gulf Shores gradu se svakog oktobra održava Annual National Shrimp festival.

Foto: Instagram / therealslim_gracie

Traverse, Mičigen

Poznata sezona cvetanja višnje je prava atrakcija u ovom gradu,  ali i ako je tokom jeseni ne možete doživeti, Gulf Shores pruža druga zadovoljstva. Naime, jezero Michigan poseduje prelepu gradsku plažu koja izgleda kao sa razglednice, a osim toga u ovom gradu tokom jeseni možete uživati u izuzetnim vinarijama kao i živopisnoj prirodi koja počinje da se menja već sredinom septembra.

Foto: Instagram /northernwayoflife

Nantucket, Masačusets

Dok Nantucket se smatra glavnom letnjom destinacijom, jesen može biti najbolje vreme tokom godine da posetite rt Cape Cod, i njegove najlepše plaže koje su,za razliku od leta, sada mnogo mirnije. 

Foto: Instagram /iamyahdiel

PageBreak

Cannon Beach, Oregon

Nalazi se samo na sat i po vožnje od Portlanda, Cannon plaža je često najtoplija u septembru. Kada vreme počne da se menja u oktobru, imaćete priliku da uživate u živopisnim plažama, kao i fantastičnim zalascima sunca...

Foto: Instagram /tannayarschenko

Clearwater, Florida

Vreme je još uvek dovoljno toplo da se kupate tokom jeseni, pored toga tada je sušna setona, tako da ne morate da brinete da li će vaš odmor propasti. Planirajte svoju posetu sredinom oktobra, kada se održava poznati Stone Crab festival.

Foto: Instagram / exploreclearwater

Montauk, Njujork

Montauk se tokom jeseni transformiše iz grada za zabavu u miran primorski gradić, ali i dalje pruža mnogobrojne atrakcije. Svratite u Wölffer Estate za ćašu Long Island rosé, a onda uživajte u Montauk Yacht Club Resort & Marina u kome možete uživati u sportskim aktivnostima.

Foto: Instagram /monicaschipper

Njuport, ostrvo Rod

Tokom leta u Newportu pronaći mesto za boravak je gotovo nemoguć zadatak. Sačekajte do jeseni, kada dostupnost se povećava, a cene idu dole. Pored toga, još uvek je dovoljno toplo da uživate na plažama, i lutate istorijskim kolonijalnim centrom grada.

Foto: Instagram /isabelenden

Jekyll ostrvo, Džordžija

Jekyll ostrvo se nalazi na pola puta između Savannah i Jacksonville, Florida. Ono se može pohvaliti brojnim plažama iz snova, a jedna od najlepših je Driftwood beach, na kojoj možete uživati u predivnom pogledu na zalazak sunca.

Foto: Instagram /threesillyrabbits

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija