Koje su to naj-trendi destinacije za sledeću godinu? Sudeći po izjavama eksperata za putovanja, a na naše opšte iznenađenje, Kanada je na samom vrhu iz nekoliko razloga.

"Kao prvo, sledeće godine je proslava stopedesetogodišnjice, a to će biti najveća rođendanska proslava u poslednje vreme, a mi se nećemo suzdržavati u slavljenju", kaže urednik Lonely Planeta Alex Howard. "Pored toga, novac turista koji dolaze iz inostranstva će imati veću vrednost zbog trenutno slabog kanadskog dolara, tako da je sada pravi trenutak za planiranje putovanja."

Kolumbija, koja je na drugom mestu, takođe je proglašena zemljom koja se jednostavno mora posetiti, zbog svojih "očuvanih krajolika kao iz filmova, zapanjujućih vrhova Anda, bujne Amazonskoj prašumi i tajanstvenih ruševina skrivenih u džungli."

Sledi svih 10 zemalja koje treba posetiti u 2017. godini.

1. Kanada

Tirkizno jezero Moraine, nastalo od glečera, jedno je od najlepših prizora u kanadskom neverovatnom nacionalnom parku Banff.

foto: Profimedia

2. Kolumbija

Cartagena, grad na kolumbijsko-karipskoj obali, nalazi se na World Heritage Site listi a poznat je po svojoj bojama bogatoj kolonijalnoj arhitekturi.

foto: Profimedia

Pročitajte na drugoj strani i ostale destinacije za 2017.godinu...

PageBreak

3. Finska

Kros skijanje, važan deo finske kulture, najbolji je način da se vide jedinstveni pejzaži ove države, ali Finska pored snega ima još jedan adut, veličanstvene prirodne predele.

foto: Profimedia

4. Dominikanska republika

Ovo nerazvijeno karipsko ostrvo je utočište za kolibre i raznoliki divlji svet životinja. Obiđite ga pre nego se 2018. sagrade prva odmarališta.

foto: Profimedia

5. Nepal

Nepalsko jezero bistre vode, Pokhara, nalazi se u blizini tri najviša planinska vrha na svetu i glavno je mesto okupljanja za posetioce tih krajeva.

foto: Profimedia

PageBreak

6. Bermuda

Ovo ostrvo je poznato po biserno belom pesku i tirkiznom moru, ali tu su i broje prirodne lepote, poput Kristalne pećine, jedne od najneverovatnijih prirodnih atrakcija Bermuda.

foto: Profimedia

7. Mongolija

Mongolski nacionalni park Gorkhi-Terelj smatra se jednim od najslikovitijih predela te zemlje.

foto: Profimedia

8. Oman

Zalaske sunca na plaži u ovoj egzotičnoj zemlji, zauvek ćete pamtiti. 

foto: Profimedia

foto: Profimedia

9. Mijanmar

Budistički hramovi načičkani su širom Bagana, drevnog grada u centralnom delu Mijanmara. Čuven je kao jedno od najimpresivnijih arheoloških nalazišta na svetu.

10. Etiopija

O da, ovo je Etiopija. A ovaj veličanstveni predo, pod zaštitom je UNESCO svetske baštine.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/