Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja mesta u Rimu prema lokalcima

Kada ste u Rimu, radite što i Rimljani. Ovo nije poznata poslovica, ali je svakako jedan od boljih inasjedrskih saveta za pasionirane turiste.

  Izvor: Foto: Profimedia

Možda će vas, baš kao i nas, iznenaditi da je većina ovih mesta zapravo opšte poznata svim turistima. Te da ove lokacije vaše za must visit destinacije na svim turističkim mapama. Istraživanje je sproveo jedan turistički sajt, ispitaviši preko 700 stanovnika Rima različitih dobi.

Da, čuvene španske stepenice, fontana Di Trevi, trg Piazza Navona, restoarani i kafei u starom gradu, sva ona mesta koja vrve od hiljada posetilaca svakog dana, vrve i od lokalaca.

Njima su omiljena, baš kao i turistima.

Međutim, na ovoj listi našle su se  ipak i neke lokacije koje nisu opšte popularne, te ukoliko želite da doživite Rim na najbolji mogući način i ne propustite ništa bitno, ali ni autentično, onda svakako nastavite da skrolujete.

10. Brdo Janiculum

Gianicolo (Janiculum) je brdo u zapadnom Rimu sa koga se pruža neverovatan pogled na čarobni grad.

foto: Profimedia

9. Pantenon

Panteon je simbol moći starog Rima, i jedna je od najočuvanijih zgrada iz tog perioda. Hram je sagrađen 126. godine naše ere, a danas je u funkciji crkve.

foto: Profimedia

8. Piazza Navona

Piazza Navona je jedno od najstarijih javnih mesta na svetu. Tu se nalaze i vešto izrađene statue i fontane.

Author: Stefan Auth Copyright: Stefan Auth Software:Adobe Photoshop Lightroom 3.6 (Macintosh) Created: 2012:04:20 23:40:49

foto: Profimedia

7. Trastevere

Trastevere je u stvari rimski stambeni komšiluk, ili takozvani "rione". Popularan je zbog starih, kaldrmisanih ulica i predivnih starih kuća.

Author: Mirko Milovanovic Copyright: Mirko Milovanovic Description: Kap. Pantheon: Auf der Piazza della Rotonda tummeln sich den ganzen Tag die Touristen vor dem Pantheon. Software:Adobe Photoshop Lightroom Created: 2012:01:17 20:56:41

foto: Profimedia

6. Španske stepenice

Još jedno javno mesto, Piazza di Spagna, najpoznatije je po monumentalnom stepeništu sa 135 stepenica koje vode do Rimokatoličke crkve.

Description: Trinitá dei Monti,Piazza di Spagna, Spanische Treppen Software:Adobe Photoshop CS3 Windows Created: 2009:07:25 14:22:22

foto: Profimedia

Pogledajte na drugoj strani 5 najomiljenijih mesta lokalaca...

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity